Kamyar Houbakht - Seda Seyrek (Neyestan-Dinlemenin Hikmeti)
Fatih Oral ( Neyzen)
Dinle Neyden-Bir Derin Dinleme Yolculuğu
Dinle bu ney nasıl şikâyet ediyor
ayrılıkları nasıl anlatıyor:
Beni Neyestan'dan* kestiklerinden beri
feryadımdan herkes ağlayıp inledi.
Ayrılıktan parça parça olmuş kalp isterim ki, içimdeki bu özlemi paylaşayım.
Aslından uzak düşen kişi, yine vuslat zamanını arar.
Hz. Mevlana Celaleddin Rumi
(*Neyestan: Kamışlık)
Kamyar Houbakht, Seda Seyrek ve Fatih Oral, sizi bir yolculuğa davet ediyorlar. Neyestan'a doğru, kendimize, özümüze doğru. Bu pazar günü gündelik hayatın koşturmacasına, şehrin hızına hazır biraz ara vermişken, Hz. Mevlana'nın Mesnevisi ve Ney eşliğinde derin dinlemeyi tecrübe edeceğimiz bu buluşmaya ev sahipliği yapmaktan halka sanat projesi mutluluk duyuyor!
Atölyede, Ney eşliğinde Mesneviyi okumanın yanında, onun dinlemenin hikmetine dair anlamını konuşacak; Tasavvuf şiiri ve felsefesinin ve Doğu'nun kadim hikmetinin gündelik hayatımıza nasıl kılavuz olabileceğini birkaç pratik çalışma ile keşfedeceğiz. Bu çalışmalar, ruhun sembolik ve tasvirlerle konuşan dilini anlamaya, sesini işitmeye yönelik, diyalog, çizim ve tahayyül çalışmasıdır.
Gelirken yanınızda getirmeniz gereken sadece varlığınız ve dinlemeye ve işitmeye gönüllü olan kulaklarınız.
Tarih: 4 Mart 2018, Pazar
Saat: 14:00-16:00
halka sanat / galeri: Caferağa Mh. Bademaltı Sk. No:24 Kadıköy 34710 Istanbul
Kayıt ve bilgi için: atolyehalka@gmail.com
Atölyeye katılımı için alt limit 20TL'dir.
Kamyar, Seda ve Fatih bizlere şöyle sesleniyorlar: Armağan ekonomisinin bize bir hediye olduğunu biliyoruz. "Gönlünüzden ne koparsa" ilkesiyle sağlamayı arzu ettiğiniz daha fazla katkı olursa armağanlarınızı sevgiyle kabul edip hayata daha çok şey vermek istiyoruz.
Kamyar Houbakht
2008 yılında ruhumu aramak için iş dünyasından ayrıldım. O zamandan bu yana, hikmete, özellikle Anadolu ve İran diyarlarının hikmetine duyduğum aşkı keşfediyorum. Kitaplardan ve hikayelerden öğrendiğim kadim hikmeti günlük yaşam anlayışıma getirmenin yollarını öğreniyorum. 2012 yılında ise insanlara bire bir koçluk seansları, atölyeler ve doğada inzivalar ile ruhun kılavuzluğunda yolculuk yapacakları alanlar açmaya başladım. Bu alanı açma ve tutma biçimim, kökleri hem kadim hikmette hem de yeni bir liderlik anlayışında bulunan tecrübeler ile şekillendi. Bunlardan bazıları, İşraki Felsefe, Teori U ve büyük anneannemin yaşam biçimi.
Seda Seyrek
13 yaşında bağlama öğrenmeye başladığımdan beri Anadolu müziği ile iç içeyim. Lise ve üniversite yıllarında dostlarımla kurduğum topluluklarda müzik yaptım. Bir dönem üniversitede İngilizce dersleri verdim ve çevirmenlik yaptım. 2013 yılında özüme ve köklerime doğru çıktığım yolculuk ise beni sadece müziğe değil, mukaddes olana ve batıni manaya yeniden bağladı. Aynı süreçte Farsça öğrenmeye karar vermemle tanıştığım İran diyarının kadim hikmeti ve Anadolu ile ilişkisi de gündelik yaşamıma kılavuz olmaya devam ediyor. Ruhsal yolculuk ve kolektif bilince dair kadim bilgi ve yeni pratikler ile alanlar açmayı öğreniyorum. Bu alanlarda hizmet etmem için bana mürşitlik eden hikmet ve öğretiler şunlar: Anadolu, İran ve genel olarak Doğu'nun müzik, şiir, tasavvuf öğretisi ve sözlü geleneği; çember adabı, topluluk yaşamı ve beraber üretme alanlarında öğrendiklerim.
https://soundcloud.com/seda-seyrek
Fatih Oral
Neyde çeşitli tavırları inceleyen Fatih Oral, Türk tasavvuf musikisi ve klasik Türk musikisinin yanı sıra, Türk halk müziği, jazz gibi farklı türler üzerinde de çalışmaktadır.
Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı biteren Oral, profesyonel hayatında pek çok sanatçıyla sahne paylaşmıştır. Bir süre İSMEK’te de ders vermiş, halen M.E Bakanlığında öğretmen olarak çalışmaktadır.
2008 yılından beri Tümata grubunun bir üyesi olan Oral, grubun yurt içi ve yurt dışındaki çok sayıda konserinde neyzen olarak görev almıştır.
https://www.youtube.com/channel/UCZGynE9QNkQg4XJOrdLbu0g
https://soundcloud.com/fatih-oral