halka-Artship 2020/21 Çevrimiçi Konuşma Serisi

Tarih : 30.11.-0001

Hepimiz içinden geçtiğimiz dijital iletişim çağında öğrenmeyi ve uyum sağlamayı sürdürüyoruz. 
halka sanat projesi ve Artship Inisiyatifleri San Francisco olarak 2012’den bu yana yaptığımız konuşma, panel ve sunumlara ekleyeceğimiz yeni halkayı bu uyum içinde yapmaya karar verdik.
Devamı ›


 

Meditasyon Atölyesi: Farkında mısın?

Tarih : 30.11.-0001

halka sanat projesi, Betül Ülseven ve Emrah Çiftçi’nin birçok disiplinden birleştirdikleri bilgileriyle sizleri daha önce tecrübe etmediğiniz bir meditasyona davet ediyor.
Katılacağınız atölye çalışmasında “farkındalık” olgusu üzerinden kendinize bakmayı keşfedecek ve geliştirdiğimiz uygulaması kolay meditasyon ve anda kalma tekniklerini deneyimleyeceksiniz. 
Bu programda aktaracağımız pratiklerle zihin dünyanıza bir köprü kurmanızı sağlayacak ve ruh/beden dengenizi nasıl oluşturabileceğinize dair yol bulmanızda eşlik edeceğiz.
Harmanladığınız bu karma meditasyon biçimini bazen durulmak, bazen odaklanmak yada yönünüzü bulmak için hayatınızın her alanında kullanabileceksiniz.
 
 
Atölyemizde eğitmenlerimiz; neden meditasyon yapmalıyız, nefes almak neden bu kadar önemli,  meditasyon nasıl yapılır ve  kolayca alışkanlık haline getirilir, teknikleri ve uygulamaları nelerdir, zihnimiz meditasyon esnasında nasıl çalışır, kaygılı anlarımızda meditasyonu nasıl kullanabiliriz gibi soruların cevaplarını sizlerle paylaşacaklar.
 
 
Atölye Uygulama Modeli:
*Atölye süresi yaklaşık olarak 2 saat sürmektedir. *Atölyeye gelirken rahat kıyafetlerle katılım önerilir.
*Atölyemiz interaktif ve uygulamalıdır ve meditasyon sırasında destekleyici müzik ve sesler kullanılacaktır
*Nefes çalışması ve meditasyon mat veya minder üzerinde gerçekleşecektir.
*Etkinliğimiz armağan ekonomisi prensibiyle çalışmaktadır. 
 
Atölye kontenjanı: 12
Tarih: 08.02.2020 Cumartesi, saat 14.00
Kontenjanımız sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak  gerekmektedir.
Kayıt ve bilgi için: atolyehalka@gmail.com
 
Eğitmenler:
 
Betül Ülseven
Global şirketlerde iletişim ve halkla ilişkiler alanlarında uzun yıllar çalıştı. Profesyonel kariyerine ek olarak pozitif psikoloji, meditasyon ve yoga alanlarında eğitimler aldı. Bunların yanı sıra kuyum zanaatı, illüstratif çizim, sanat tarihi ve antika konularında aldığı uzmanlıklar sonucu antika koleksiyonerliği yapmaktadır. Sosyal beceri yeteneğini insanları iyileştirmeye adayan Betül Ülseven, Emrah Çiftçi ile oluşturdukları farkındalık tasarısına devam etmektedir.
 
Emrah Çiftci
Çevirmenlik, metin yazarlığı, yazılım geliştirme, tasarım alanlarında çalıştı. Dövüş sanatları, yoga, meditasyon gibi alanlarda eğitim alırken, kişisel gelişim, aşkın deneyimler psikolojisi, davranışsal ekonomi üzerine araştırmalar yaptı. Pek çok mistik öğreti ve okullarda deneyimleri olan Emrah Çiftci çalışmalarına Betül Ülseven ile devam etmektedir.
Doğunun içe dönük taraflarını batının dışa dönük değerleriyle birleştirdikleri yeni bir pratik oluşturdular. Kendilerini özgü bu teknik hayatın her alanında kullanılabilmektedir. Ekip olarak nefes ve farkındalık öğelerini birleştirdikleri özgün atölyeler tasarlayıp sunuyorlar ve özel rehberlik hizmeti veriyorlar.
 
Devamı ›


 

Küratoryal Perspektiften Çağdaş Sanat Dinamikleri

Tarih : 30.11.-0001

Bir Merakı Birlikte Keşfetmek ve Paylaşmak 
 
Program Hakkında:
Bu program, çağdaş sanat tarihinin köşe taşları ile çağdaş sanata akan ve onu besleyen kanallar, dolaşıma sokan ve yaygınlaştıran kurumlar, çağdaş sanat sergilerine yön veren küratoryal yaklaşımlar; özetle, çağdaş sanatın bağlamı ve dinamikleri üzerinedir. 
Devamı ›


 

Yeni Bir Mesajınız Var! – Sözsüz İletişim Olarak Motif Geliştirme

Tarih : 30.11.-0001

Halka Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği katkılarıyla
 
Motiflerin, geleneksel dokuma sanatında ayrı bir anlamı vardır. Bu motifler sayesinde dokuma ürünleri, zanaat üretimi olmanın yanı sıra bir ifade aracı olarak da kendilerini belli eder. Bazen dilekte bulunmak bazense doğrudan bir mesaj vermek için kolektif olarak geliştirilmiş olan bu motifler, yüzyıllar boyunca hayatta kaldı. Peki bugün kendimizi ifade edeceğimiz bir mesaj ileten motiflere hala ihtiyacımız var mı? Kendimizi tasarımlarla ifade edebiliyor muyuz? Yeni örgülerimizle ne gibi mesajlar verebiliriz? Eğer bu konuları tartışmak ve göndermek istediğiniz mesajları içeren yeni motifler geliştirmek isterseniz sizi bu atölyeye bekliyoruz!
Yeni Bir Mesajınız Var: Sözsüz İletişim Olarak Motif Geliştirme atölyesinde, Bilge Merve Aktaş eğitmenliğinde katılımcılarla öncelikle hangi konular hakkında iletişim kurmak istedikleri tartışacağız ve ardından konuşulan konular hakkında görseller tasarlayacağız. Geliştirdiğimiz tasarım motiflerimizi ise 20x20 cm ölçüsünde hep birlikte öreceğiz.
 
*Atölyeye katılım ücretsizdir ve herkese açıktır. Katılımcıların temel düzeyde örgü örmeyi bilmeleri beklenmektedir. 
 
*Katılımcılar örgü için yanlarında 10 numara şiş getirebilir.
 
*Kontenjan sınırlı olduğundan mutlaka kayıt yaptırmak gerekmektedir. 
 
Kayıt ve bilgi için: atolyehalka@gmail.com – 0531 897 64 05 
Aynı atölye iki ayrı gün gerçekleşecektir. Her iki günden birine kayıt yaptırabilirsiniz.
 
Atölye günleri:
 1. Grup: 23 Ağustos Cuma,  15.00 - 18.00
 2. Grup: 25 Ağustos Pazar, 15.00-18.00
 
Eğitmen: Bilge Merve Aktaş
Bilge Merve Aktaş İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans çalışmasını Koç Üniversitesi, Tasarım Teknoloji ve Toplum programında geleneksel kadın zanaatları ve tasarım düşüncesi ilişkisi konusunda yaptı. Tez çalışması için el örgüsü çorapları yapıcılar hareketiyle yorumladı. 2016 yılından beri Finlandiya’da bulunan Aalto Üniversitesi Tasarım bölümünde doktora çalışmasına devam etmekte. Doktora araştırmasında malzemenin düşünme biçimlerimizi, zanaat yapım sürecini ve dünyayı deneyimleyişimizi aktif bir şekilde nasıl etkilelediğini inceliyor. Şimdiye kadar pek çok tasarım dersi verdi ve yayınları çeşitli uluslararası platformlarda yayınlandı. 
 
Akademik çalışmalarına şu linkten (https://www.researchgate.net/profile/Bie_Aktas3lg) ulaşabilir, kendisine ilham veren kişisel fotoğraflarını ise şu hesaptan (https://www.instagram.com/bmaktas/?hl=en) görüntüleyebilirsiniz
 
halka sanat projesi: Caferağa Mah. Dr. Esat Işık Cad. Ruşenağa Sk. Moda, Kadıköy
Devamı ›


 

Provolar: Hız

Tarih : 30.11.-0001

halka sanat projesi Filtre Platform'un gerçekleştirdiği Provalar atölyesinin 3. modülüne ev sahipliği yapıyor.
 
Provolar: Hız, Kendi üslubunu araştırmaya hevesli herkesin özgün yöntemleri üzerine çalışması için yaratılan felekten bir saat…
 
Filtre Platform’un deneysel atölyesi Provalar’da katılımcılar, 4 saat boyunca yaratımın aşamaları, tıkanma, taklit ve arketip, abartı ve aşırı tasarım, süreci durdurma ve seçki üzerine bilgilenecek; “hız ”konusuyla ilgili tasarım araştırmaları yapacak, deneysel üretimler üzerine çalışacak ve halka sanat projesinde Temmuz ayında düzenlenecek sergide sunulmak üzere eserlerini hazırlayacak. Tüm süreç ve eserler belgelenecek ve yayınlanacak. Atölye 26 Mayıs Pazar günü 14.00 ile 16.00 saatleri arasında halka sanat projesinde düzenlenecek. 
Plastik sanatlar, yazılı sanatlar, performans sanatları ve her türlü tasarım ile uğraşan herkes bu deneysel atölyeye başvurabilir.
 
Detaylı bilgi ve kayıt için filtreplatform@gmail.com adresine e-mail atınız. 
 
Rehber: Tolgay Keskin (Mimar/Müzisyen/Yaratıcı Girişimci)
Tarih: 26 Mayıs 2019, Pazar
Süre: 4 saat (14.00-18.00)
 
Program: 14.00-14.40: Yaratım süreçleri hakkında Tolgay Keskin’in bilgilendirmesi
14.45-15.15: Hız üzerine açık sohbet
15.15-16.15: Prova
16.15-16.30: Ara Sunum
16.30-17.30: Prova
17.30-18.00: Sunum
 
Kontenjan: 12 Kişi
Başvuru ve bilgi: filtreplatform@gmail.com 
 
Katılımcı neler deneyimleyecek?
Üst baskılardan bağımsız olarak bir konu ile ilgili kendini araştırmak
Yaratıcılık yöntemleri hakkında bilgilenmek ve özgün yöntemini geliştirmek
Kendi kendine kritik verebilmek; üretiminin içine sinen ve sinmeyen kısımlarını kendin keşfedebilmek
Üretimlerinden bir seçkiyi ifadeli bir şekilde sunabilmek
Başka tasarımcılar/sanatçılar ile tanışmak
 
Bilgilendirme konuları:
Yaratım sürecinin aşamaları, tıkanma, taklit, arketip, sansür, teşhir, abartı, sadelik, süreci durdurmak, feda ve seçki, sunum ve cila, yöntem ve metin
 
DETAYLI BİLGİ:
 
Tolgay, katılımcıları yaratım süreçleri ve süreçlerde karşılaştığımız kritik noktalar üzerine bilgilendirecek. Sonra katılımcılar ile “hız” konusu üzerine bir açık sohbet düzenlenecek. Bu sohbet, yazıya geçirilmek üzere ses kaydına alınacak. “Hız” üzerine fikir geliştiren katılımcılar, konu zemininde kendi üsluplarını araştıracaklar. Yazılı, görsel, işitsel veya performansa yönelik her türlü analog/dijital araştırma serbest olacak. Katılımcılar, sağlanacak malzemeler dışında, çalışacakları malzeme ve ekipmanı yanında getirebilecekler. Çalışmalar sırasında rehberlik için atölyenin rehberine danışılabilecek.  
 
Devamı ›


 

Provalar: Bozunum

Tarih : 30.11.-0001

halka sanat projesi Filtre Platformu'n gerçekleştirdiği Provalar atölyesinin 2. modülüne ev sahipliği yapıyor.
 
"Provalar: Bozunum", kendi üslubunu araştırmaya hevesli herkesin özgün yöntemleri üzerine çalışması için yaratılan felekten bir saat…
 
Filtre Platform’un deneysel atölyesi Provalar’da katılımcılar, 4 hafta boyunca “bozunum” konusuyla ilgili tasarım araştırmaları yapacak, deneysel üretimler üzerine çalışacak ve halka sanat projesinde Temmuz ayında düzenlenecek sergide sunulmak üzere eserlerini hazırlayacak. Tüm süreç ve eserler belgelenecek ve yayınlanacak. 
 
Atölye her Cumartesi 12.00 ile 15.00 arasında halka sanat projesi'nde düzenlenecek. 
 
Plastik sanatlar, yazılı sanatlar, performans sanatları ve her türlü tasarım ile uğraşan herkes bu deneysel atölyeye başvurabilir. Detaylı bilgi ve kayıt için filtreplatform@gmail.com adresine e-mail atınız. 
 
Rehber: Tolgay Keskin (Mimar/Müzisyen) ve davetlileri
Süre: 3 saat (12.00-15.00) x 4 hafta
Takvim: 6 Nisan:   Konu
      13 Nisan: Deney
      20 Nisan: Kritik
      27 Nisan: Seçki
 
Kontenjan: 10 Kişi
Ücret: 120 TL (KDV dahil)
Başvuru ve bilgi: filtreplatform@gmail.com 
 
Başvuruda istenen bilgiler: İsim, Meslek, Telefon, E-Mail, Başvurma niyeti, Atölyeden beklentisi (en fazla 3’er cümle), Üzerine çalışacağı yöntem (görsel, işitsel, yazılı, performans), Kullanacağı malzemeler, Yanında getireceği malzemeler
 
Katılımcı neler deneyimleyecek?
Üst baskılardan bağımsız olarak bir konu ile ilgili kendini araştırmak
Yaratıcılık yöntemleri hakkında bilgilenmek ve özgün yöntemini geliştirmek
Kendi kendine kritik verebilmek; üretiminin içine sinen ve sinmeyen kısımlarını kendin keşfedebilmek
Üretimlerinden bir seçkiyi ifadeli bir şekilde sunabilmek
Başka tasarımcılar/sanatçılar ile tanışmak
 
DETAYLI BİLGİ
 
Saat programı:12.00 – 13.00: Konu hakkında bilgilenme ve açık sohbet
13.00 – 14.00: Bireysel çalışma
14.00 – 15.00: Rehber ile kişisel değerlendirme
 
Atölyede neler yapılacak?
Davetli konuşmacılar, o haftanın kavramına yönelik fikirlerini ve bilgilerini katılımcılara aktardıktan sonra katılımcılar ile açık sohbet düzenlenecek (Bu sohbetler, yazıya geçirilmek üzere ses kaydına alınacak). Bilgilenme ve konuşmalardan sonra katılımcılar, kavram ile paralel olarak kendi üsluplarını araştıracaklar. Yazılı, görsel, işitsel veya performansa yönelik her türlü analog/dijital araştırma serbest olacak. Katılımcılar, sağlanacak malzemeler dışında, çalışacakları malzeme ve ekipmanı yanında getirebilecekler. Çalışmalar sırasında rehberlik için atölyenin moderatörüne ve davetlisine danışılabilecek. 
 
Haftalık çalışmaların sonunda her katılımcı kendi süreci üzerine fikirlerini açıklayacak; içine sinen ve sinmeyen kısımları belirtecek ve çalışmasını nasıl geliştirebileceği üzerine fikir geliştirecek. Diğer katılımcıların geri bildirimlerinden ziyade, kişinin kendi sürecine yabancı gözle bakabilmesi ve nesnel olarak değerlendirebilmesi amaçlanacak. 
 
Her hafta işlenen kavramların herkesin özgün çalışmasına eklenmesiyle zenginleşecek araştırma içeriği, çalışmaların çok katmanlı olarak gelişmesini ve evrimleşmesini sağlayacak.
Bu araştırma sonucunda çıkacak ürünler ve çalışma süreci belgelenecek. Atölye çıktısı olarak ise her katılımcının kendi çalışmalarından yapacağı bir seçkiyle halka sanat projesi’nde bir sergi düzenlenecek. Konuşmaların metinlerini ve eser görsellerinin yer aldığı bir katalog yayınlanacak. 
 
Konu: Atölyenin ilk haftasında verilen konu üzerine bireysel araştırmalar yapılacak. Ritim ve aritmi, tekrar ve fark, simetri ve asimetri, kromatik ve akromatik kavramları ile birlikte ilk tasarımlara başlanacak.
 
Deney: Çalışmalar devam edecek. Tıkanma, taklit ve arketip gibi süreci kolaylaştırma ile ilgili kavramlar aktarılacak
 
Kritik: Çalışmalara dış gözle bakabilme üzerine çalışılacak. Sansür, teşhir, abartı, sadelik ve süreci durdurmak hakkında konuşulacak.
 
Seçki: Katılımcılar, sergiye dahil edecekleri süreç ve sonuç ürünleri üzerine çalışacaklar. Feda ve seçki, sunum ve cila, yöntem ve metin konuları üzerine konuşulacak.
Devamı ›


 

Film Atölyesi: Film Estetiği, Felsefesi ve Film Eleştirisi

Tarih : 30.11.-0001

halka sanat projesi, sinema akademisyeni Prof. Dr. Defne Özonur'la 3 haftalık bir film atölyesine ev sahipliği yapıyor. Atölyenin ilk 2 haftasında film teorisi, 3.haftasında ise; film analizi çalışılacaktır.
 
Atölyenin amacı:
Bir sanat eserini eleştirmek, eserin temel eğilimini ortaya çıkarmak demektir. Yani eser, bilerek ya da bilmeyerek neyi hedeflemekte, nereye yönelmektedir? Dolayısıyla film eleştirisinin de temel amacı; bir filmin gizli veya açık, bilinçli veya bilinçsiz nasıl bir dünya görüşünün taşıyıcısı olduğunu ortaya çıkarmak ve seyircinin filmi nasıl anlamlandırabileceğini göstermektir. Bu ise, filmin derin anlamındaki felsefi düşünceyi (dünya görüşü olarak okuyun) ortaya çıkararak mümkün olacaktır. 
 
Bu amaçla atölye; 
*egemen/ana akım sinema (“gişe filmleri”), 
*sanat/yönetmen sineması (“bağımsız filmler” ya da “festival filmleri”) ve üçüncü sinema’dan (“politik filmler”) çeşitli film örnekleri ile, 
bir filmin estetik ve felsefi okumasının nasıl yapılacağı üzerine olacaktır.
 
Seçilen filmler atölye boyunca bu bağlamda incelenecek ve katılımcıların filmleri çok boyutlu analiz edebilmelerini sağlayacak teorik ve pratik çerçeve sunulacaktır.
 
Atölye boyunca cevaplanması planlanan sorular şöyledir:
- Egemen ya da ana akım sinema, sanat ya da yönetmen sineması, üçüncü sinema nedir? 
- Film felsefesi nedir? 
- Felsefi eleştiri nasıl yapılır?
- Film estetiği nedir?
- Gerçekçilik estetiği nedir?
- Film estetiğinin felsefi boyutları var mıdır?
- Filmin derin anlamı; estetik ve felsefi boyutları ile nasıl okunur?
- Yönetmen filmini çekerken, estetik, felsefe ve gerçeklik ilişkisinin neresinde durmaktadır?
- Film gerçeği yansıtır mı? Sinema ve gerçeklik ilişkisi nedir?
- Bir sinema filminin maddeci eleştirisi ve idealist eleştirisi nedir? Arasındaki farklar nelerdir?
- Eleştirel gerçeklik ve toplumcu gerçeklik ne anlama gelmektedir?
- Her film politik midir?
 
Atölye Tarihleri:
7 Nisan 2019 Pazar, 15:00 -18:00
14 Nisan 2019 Pazar, 15:00 -18:00
21 Nisan 2019 Pazar, 15:00 -18:00
 
Kontenjan : 10 kişi
Atölye ücreti: 300 TL / 200 TL (öğrenci)
 
Atölye katılımcıları 3 haftanın sonunda atölye katılım belgesi alacaklardır. 
 
Detaylı bilgi ve kayıt için: atolyehalka@gmail.com / 0541 733 42 83
 
Devamı ›


 

Provalar Atölyesi: Gramer

Tarih : 30.11.-0001

halka sanat projesi Filtre Platformu'nun hazırladığı Provlar'a ev sahipliği yapıyor.
Provolar, kendi üslubunu araştırmaya hevesli herkesin özgün yöntemleri üzerine çalışması için yaratılan felekten bir saat…
 
Provalar’da katılımcılar, 4 hafta boyunca “gramer” konusuyla ilgili tasarım araştırmaları yapacak, deneysel üretimler üzerine çalışacak ve halka sanat projesi'nde Temmuz ayında düzenlenecek sergide sunulmak üzere eserlerini hazırlayacak. Tüm süreç ve eserler belgelenecek ve yayınlanacak. 
 
Atölye her cumartesi 12.00 ile 15.00 arasında halka sanat projesinde düzenlenecek. 
 
Plastik sanatlar, yazılı sanatlar, performans sanatları ve her türlü tasarım ile uğraşan herkes bu deneysel atölyeye başvurabilir. Detaylı bilgi ve kayıt için filtreplatform@gmail.com adresine e-mail atınız. 
 
Rehber: Tolgay Keskin (Mimar/Müzisyen) ve davetlileri
Süre: 3 saat (Cumartesi, 12.00-15.00) x 4 hafta
Takvim: 
2 Mart 2019: Konu
9 Mart 2019: Deney
16 Mart 2019: Kritik
 23 Mart 2019: Seçki
 
Kontenjan: 20 Kişi
Ücret: 120 TL (KDV dahil)
Başvuru ve bilgi: filtreplatform@gmail.com 
 
Başvuruda istenen bilgiler: İsim, meslek, telefon, e-mail, başvurma niyeti, atölyeden beklentisi (en fazla 3’er cümle), üzerine çalışacağı yöntem (görsel, işitsel, yazılı, performans), kullanacağı malzemeler, yanında getireceği malzemeler
 
Katılımcı neler deneyimleyecek?
Üst baskılardan bağımsız olarak bir konu ile ilgili kendini araştırmak
Yaratıcılık yöntemleri hakkında bilgilenmek ve özgün yöntemini geliştirmek
Kendi kendine kritik verebilmek; üretiminin içine sinen ve sinmeyen kısımlarını kendin keşfedebilmek
Üretimlerinden bir seçkiyi ifadeli bir şekilde sunabilmek
Başka tasarımcılar/sanatçılar ile tanışmak
 
DETAYLI BİLGİ:
Saat programı:12.00 – 13.00: Konu hakkında bilgilenme ve açık sohbet
13.00 – 14.00: Bireysel çalışma
14.00 – 15.00: Rehber ile kişisel değerlendirme
 
Atölyede neler yapılacak?
Davetli konuşmacılar, o haftanın kavramına yönelik fikirlerini ve bilgilerini katılımcılara aktardıktan sonra katılımcılar ile açık sohbet düzenlenecek (Bu sohbetler, yazıya geçirilmek üzere ses kaydına alınacak). Bilgilenme ve konuşmalardan sonra katılımcılar, kavram ile paralel olarak kendi üsluplarını araştıracaklar. Yazılı, görsel, işitsel veya performansa yönelik her türlü analog/dijital araştırma serbest olacak. Katılımcılar, sağlanacak malzemeler dışında, çalışacakları malzeme ve ekipmanı yanında getirebilecekler. Çalışmalar sırasında rehberlik için atölyenin moderatörüne ve davetlisine danışılabilecek. 
 
Haftalık çalışmaların sonunda her katılımcı kendi süreci üzerine fikirlerini açıklayacak; içine sinen ve sinmeyen kısımları belirtecek ve çalışmasını nasıl geliştirebileceği üzerine fikir geliştirecek. Diğer katılımcıların geri bildirimlerinden ziyade, kişinin kendi sürecine yabancı gözle bakabilmesi ve nesnel olarak değerlendirebilmesi amaçlanacak. 
 
Her hafta işlenen kavramların herkesin özgün çalışmasına eklenmesiyle zenginleşecek araştırma içeriği, çalışmaların çok katmanlı olarak gelişmesini ve evrimleşmesini sağlayacak.
Bu araştırma sonucunda çıkacak ürünler ve çalışma süreci belgelenecek. Atölye çıktısı olarak ise her katılımcının kendi çalışmalarından yapacağı bir seçkiyle halka sanat projesi’nde bir sergi düzenlenecek. Konuşmaların metinlerini ve eser görsellerinin yer aldığı bir katalog yayınlanacak. 
 
Konu: Atölyenin ilk haftasında verilen konu üzerine bireysel araştırmalar yapılacak. Ritim ve aritmi, tekrar ve fark, simetri ve asimetri, kromatik ve akromatik kavramları ile birlikte ilk tasarımlara başlanacak.
 
Deney: Çalışmalar devam edecek. Tıkanma, taklit ve arketip gibi süreci kolaylaştırma ile ilgili kavramlar aktarılacak.
 
Kritik: Çalışmalara dış gözle bakabilme üzerine çalışılacak. Sansür, teşhir, abartı, sadelik ve süreci durdurmak hakkında konuşulacak.
 
Seçki: Katılımcılar, sergiye dahil edecekleri süreç ve sonuç ürünleri üzerine çalışacaklar. Feda ve seçki, sunum ve cila, yöntem ve metin konuları üzerine konuşulacak.
Devamı ›


 

Bir Arzu Nesnesi Olarak Yemek'in Tarihi: Elma

Tarih : 30.11.-0001

Tohumu Pişirmek Atölye Serisi -1: Bir Arzu Nesnesi Olarak 'Yemek'in Tarihi: Elma

Michael Pollan’ın, Arzunun Botaniği adlı kitabından esinlenerek hazırlanan, “Bir Arzu Nesnesi Olarak 'Yemek'in Tarihi: Elma” başlıklı "tohumupişirmek" atölye serisinin ilki olarak gerçekleşecek bu atölyede; yemeğin, tohumdan başlayıp varoluşumuzu besleyen “pişirme ve yeme” eylemlerini içine alan sürecine dahil olacağız. Ana malzememiz olan elmanın hikâyesini dinlerken bir yandan da mutfağa girip onu, arzuladığımız lezzetli bir yemeğe dönüştüreceğiz.

Hikaye...
Elma sadece rengiyle göz okşayıcı, kokusuyla iştah açıcı bir meyve olmakla kalmaz aynı zamanda sembolizminde dişiliği ve erilliği, varoluşunda iyiliği ve kötülüğü barındıran insanlığı bir ısırıkla arzunun ve zevkin tadına varmanın yanı sıra; Tanrı’nın bilgeliğine ulaşma “günah”ına sokup yeryüzüne konduran meyvedir. Bir meyve olarak elma, varlığımızda barındırdığımız iki kutupluluğu ve varlığına atfedilen günahın ayrılıksılığını ifade etmekle de kalmaz; o aynı zamanda yekpare ve kusursuz yaratımıyla bütünlüğün, birliğin, dengenin ve canlılığın da bir tezahürüdür.


Atölye...
Birlikte; yerel üreticilerin doğa dostu yöntemlerle yetiştirdiği ürünlerle hazırlayacağımız yemeğimizin ana malzemesi olan elmayı pişirerek bir başka forma dönüştürürken bireysel varoluşumuza yüklediğimiz anlamları ve kendimizi de hazırlayacağımız yemekle beraber pişirip, tadacağız.

"tohumupişirmek" atölyelerinin ilk kurgulanan ve daha sonrasında •TaT• atölyelerine ilham olan, tohumupişirmek uygulamalı atölyeler serisi ● elma ● damağımıza değen her bir malzemenin, sadece yenilebilir olmakla kalmayıp aynı zamanda kişisel hikayelerinin de hayatımıza kattığı tatları farkedebilmek, anlayabilmek ve sindirip dönüştürebilmeye alan açmak ve kendi kişisel hikayemize de kullandığımız malzeme ve sezgilerimiz yardımıyla bakabilmek için yaratılmıştır.

Kullanılan malzemenin hikayesi ve kendi kişisel hikayemizle yakınlaştığımız bu atölye tanımlı olmaktan çok sürece, açılan alana ve bu alana gelen her bir damağa teslimiyetle kendi alanımız ve kendi sürecimizle hep birlikte şekillendireceğimiz bir atölye olmaya niyet ediyor.

Atölye; duymak, dinlemek, ifade etmek, paylaşmak ve yaratmaktan oluşan iki ana kısımdan oluşuyor. İlk kısımda elmanın kişisel hikayesini keşfe çıkarken ikinci kısımda keşfettiklerimizle kendi hikayelerimizi pişiriyoruz.

tohumupişirmek atölyelerinin süreci, katılımcıların ve o an yaratılan alanın enerjisine göre şekilleniyor. Bu atölyede asıl niyet pişirme pratiğinden önce içe dönerek bedenimiz, duyularımız ve ruhumuzla bir araştırma yapmak ve bunu tat duyumuz ve genel geçer tat algımıza yeniden bakarak yapmak. Tüm bu süreçleri tecrübe ederken, çemberde açtığımız alanda bireysel ve çoklu çalışmak. Ve elbette içerdeki yolculuğumuzu, pişirmek için seçtiğimiz malzemelerle yaratacağımız ve tadacağımız yemeğe taşımak.

Katılımcılar için mümkün olduğunca rahat bir atölye süreci geçirmeleri açısından her bir katılımcının mümkünse tok karnına (4 saatlik bir sürecimiz olacak), rahat kıyafetler, not alacak defter-kağıt ve kalemle gelmelerini; dileyenler için, yanlarında çemberimizin merkezine koymak için kendileri için manevi açıdan değerli bir obje getirmelerini rica ediyoruz.


Tarih: 30 Haziran 2018 Cumartesi
Saat: 13.00 - 17.00 
Katılımcı sayısı: 8
Katılım ücreti: 235 TL + KDV
Kayıt ve bilgi için: atolyehalka@gmail.com / 0541 733 4283

*Kontenjan sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak gerekmektedir.


Eğitmen...

Berna Çol:
Ankara'da yemek pişirmenin ritüel sayıldığı damak tadına düşkün bir ailenin içine doğdum. Öyle ki, mutfağımız sabah gün doğmadan bizimle uyanır, bizlerle birlikte uykuya dalardı. Yetişkinliğime kadar yemek benim için hem gözümü ve midemi doyurmak için tutkuyla gerçekleştirdiğim bir eylem hem de kokuları ve tatları keşfe çıktığım bir oyun alanıydı. Üniversitede siyaset bilimi ve gıda politikaları üzerine akademik kariyer yaparken dünyayı bilim kadını olarak değiştiremeyeceğime karar verdim. Şüphesiz bu kararımda bir filmin esas kızının söylemiş olduğu “Dünyayı hukuk okuyarak değil, yemek pişirerek değiştirebileceğimi anladım” repliğinin kalbimce işitilmesinin de payı vardı. O gün bugündür hem kendimi hem de
yemeği umutla pişiriyorum. Malzemelerimi kendi içime küçük dokunuşlarla lezzetli yolculuklara çıkmak için özenle seçiyorum.
Yolculuğumu ve malzemelerin sihirli dokunuşlarını meraklı damaklar, açık kalplerle paylaşmaktan büyük keyif alıyorum. Mutfakla yakından ilgili olduğunu düşündüğüm ekoloji, gıda toplulukları ve hareketleri, yemek sosyolojisi, topluluk oluşturma ve kolaylaştırıcılık pratikleri, kadın çemberleri ve çeşitli şifa yöntemleri ile ilgileniyor, eğitimler alıyor ve paylaşıyorum; çeşitli topluluk ve hareketlerin içinde aktif olarak yer alıyor; ilgi alanlarımı tezgahıma taşıyorum.
Yemeğin sihrini paylaştığım “Tohumu Pişirmek” serüvenime tatlar, hikayeler ve kalpten paylaşımlarla devam ediyorum. Bütün bunların ötesinde, derinden hissettiğim büyük değişimlerin değil; kimi zaman da minik ve saklı lezzetlerin yolculuğumuzun amacı olduğudur.

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Soğuk Yöntem Sabun Atölyesine ev sahipliği yapıyoruz. 

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ekşi Maya Ekmek atölyesine ev sahipliği yapıyoruz. 

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Bal Tadında Arıcılığa Giriş Eğitimi atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Solucan Kompostu atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Bokashi Kompostu atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Keçe Bebek atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Amigurumi Ayıcıktan Anahtarlık atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ekşi Maya Ekmek atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Evde Bahçe atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Görsel Deneyim Atölyesi: Bakmak Bilmektir

Tarih : 30.11.-0001

 
Kayıt ve bilgi için: https://goo.gl/forms/4EeX96lAMv5wLWq62
*Kontenjan sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak gerekmektedir.
 
Bu atölye çizim yapma egzersizlerini kullanarak, gözlem yapmayı öğrenmenin en az nasıl çizim yapılacağını öğrenmek kadar zihin açıcı bir deneyim kazandıracağını düşünen kişiler içindir. 
“Harita bir arazi değildir; her birimiz aynı araziyi farklı tasarlarız. Insanlık tarihi boyunca haritalar insanların dikkati, ihtiyaçları ve motivasyonları ölçeğinde ortaya çıkan, zaman içinde bir andır.”
Her düşünme biçimine karşılık gelen bir görme biçimi vardır.
Atölye, çevremizdeki dünyayı algıladığımız gözlerimizi kullanışımızda bir canlanmayı kışkırtmaya yönelik hazırlanmıştır. Çizim yapmak bunun için bir araç olarak kullanılacaktır. Yapılacak olan egzersizler, çizim yeteneklerimiz hakkında herhangi bir yargıya varmak için değil, kendi algımızın ve ifademizin farkına varmak için kullanılacaktır.
 
ATÖLYE İÇERIĞİ VE AKIŞ:
2 günlük bu atölye çizim yoluyla, çevremizdeki dünyanın normal kabul edilen genel algısının ötesinde, daha derin ve duyarlı bir kavrayış yakalamak ve dış dünyayı gözlemleme yeteneğimizi geliştirmek için tasarlanmıştır.
1. GÜN: Dış mekanda defter ve kalemlerle uzaktan görülen bir manzara çizilecektir. Bu egzersiz her katılımcının imgelerle nasıl ilişki kurduğunu ve kendi “dünyayı algılama biçimi doğrultusunda” görsel bir bilgiyi nasıl edindiğini anlamasını sağlayacaktır. Bu egzersizin ardından hep birlikte bir tartışma yürütülecek ve bu “serbest” çizimin derin önemi hakkında bir değerlendirme yapılacaktır.
2. GÜN: İç mekanda yapılacak çizimlere odaklanılacaktır. 50x70cm kağıtlara karakalem egzersizleri yapılacaktır. Burada amaç her katılımcının mekan ve boyut algısını fark etmesini sağlamaktır. Sonrasında “gözlemlediğimizi düşündüğümüz şey ile bunun teknik terimlerle gerçek biçimi” arasında bir karşılaştırma egzersizi yapılacaktır. Atölye yapıcı fikir alışverişleri ve eleştirilerle sona erecektir.
 
* Atölye için az derecede İngilizce bilmek yeterlidir.
Tarih: 14 - 15 Nisan 2018
Saat: 11.00-17.00 
Eğitmen: Patricia Cordoba
Katılımcı sayısı: 10
Katılım ücreti: 200 TL / Öğrenci: 150 TL
Kayıt ve bilgi için: atolyehalka@gmail.com / 0541 733 4283
*Kontenjan sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak gerekmektedir.
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Sıcak Yöntem Sabun Atölyesine ev sahipliği yapıyoruz. 

Kayıt ve bilgi için : permakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Soğuk Yöntem Sabun Atölyesine ev sahipliği yapıyoruz. 

Kayıt ve bilgi için : permakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Zeytin Yetiştiriciliğine Giriş / 2.Bölüm Budama ve Toprak Bakımı Atölyesine ev sahipliği yapıyoruz. 

Kayıt ve bilgi için : permakulturkolektifi@gmail.com 

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Bahçeye / Balkona Hazırlık Atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi için ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Kişisel Harita Yapım Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Sanatçı Çiğdem Menteşoğlu’nun tarih boyunca haritanın sanatsal bir dışavurum ve ifade aracı olarak kullanımı hakkında bilgi veren ve  haritanın kişiselleştirilmesi üzerine renkli, görsel örneklerle dolu sunumu halka sanat / galeri’de sizleri bekliyor. Seminer sonrası katılımcıları “kendi haritanızı kendiniz yapın” atölye uygulamasına davet ediyoruz.
 
Günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan haritalara farklı bakmayı amaçlayan bu etkinlikte; sizleri seçeceğiniz bir yerin haritasını yapmaya ya da var olan haritasını dönüştürmeye, yeniden şekillendirmeye bekliyoruz. Harita görsellerinden yararlanarak, resim, çizim ve kolaj tekniğinde kendi kişisel (özgün) haritalarımızı biçimlendireceğiz.  
Seçeceğiniz yer; yaşadığınız semt, mahalle, bir şehir, yer olarak algıladığımız sizin için anlamı olan herhangi bir şey olabilir. 
Ayrıca kartografi ve sanat ilişkisi ve  haritanın sanatsal ifade aracı olarak kullanımı hakında teorik bilgi verilecektir.
 
Not: Katılımcılardan, atölye çalışmasına gelirken seçtikleri yerlerin A4 ya da A3 boyutunda (isteğe göre) birkaç harita görselini  beraberinde getirmeleri istenecektir. İstediğiniz bölge, şehir, ülke ya da size bir anlam fade eden herhangi bir yerin haritasını çıktı alabilirsiniz.
 
Çiğdem Menteşoğlu Chatzoudas 
Trabzon Güzel Sanatlar Lisesi’nin ardından, 2004 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünü tamamladım. 2005-2006 yıllarında Çek Cumhuriyetinde güzel sanatlar okudum. Fotoğraf ve baskı çalıştım. Seyahat etmek, insan ve yol, aidiyet hissi teması beni hep ilgilendiren genel konular olmuştur. Bu süreçte, macera içeren seyahatlerim ve deneyimlerim oldu. O dönemde başlayan, yer, harita, sınırlar, seyahat özgürlüğü, yer ve duygu ilişkisine olan ilgim 2008 de Fransa’da bursla gittiğim sanatçı rezidansı programında kendini açığa vurdu. Böylece harita ve coğrafya ile ilişkili çalışmalarım başladı. Sonrasında da farklı bağlamlarda çalışmalarım devam etti. Araştırmalarım sürecinde sanatta yeterlik tezimi de yine bu konuda “Sanatta Kartografik Yaklaşımlar” adı ile tamamladım. Halen; geniş anlamda yerleşim, insan-yer ilişkisi teması altında daha çok kişisel deneyime ve imgeleme dayanan farklı tekniklerde ama özellikle resim ve çizim pratiğinde çalışmalarımı sürdürmekteyim.
 
Tarih: 24 Mart 2018 Cumartesi
Saat: 13.00 - 16.00 
 
 
Eğitmen: Çiğdem Menteşoğlu
www.cigdemmentesoglu.com
 
Katılımcı sayısı: 10
Katılım ücreti: 120 TL
Kayıt ve bilgi için: atolyehalka@gmail.com / 0541 733 4283
*Kontenjan sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak zorunludur.
halka sanat / galeri: Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No:24 Kadıköy 34710 Istanbul
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Kaşar Peyniri atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ekşi Maya Ekmek atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Zeytin Yetiştiriciliğine Giriş atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ekolojik Mimariye Giriş atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Bahara Hazırlık atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Mozzarella Peyniri atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ekşi Maya Ekmek atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Evde Bahçe atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine Giriş Kursuna ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Sezgisel Resim Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Sezgisel Resim Atölyesi ile içimizdeki çocuktan yola çıkarak, çocukların içine rüzgarların esintisiyle, güneşin sıcaklığı ve sevginin şefkatiyle ve en çok da zamanla yeşerecek bir tohum atmak istiyoruz.

Önce farklı resim örnekleri gösterip üzerine konuşacağız. Onlar sevdiklerini, değer verdiklerini, akıllarında yer edenleri, belki anılarını anlatacaklar. Sonra, elimizin altında bulunduracağımız farklı malzemeler üzerine resimler çizeceğiz. Kimi zaman mürekkebin üzerine düşen suyun ya da çayın renkleri nasıl sihirle dağıtacağını keşfedeceğiz. Ardından yaptıkları resimlerin hikayelerini , onlar için ifade ettiklerini beraberce, bir masal gibi keyidler dinleyeceğiz. Onlar bizlerin geleceği ve hepsi çok kıymetliler.

*Etkinliğimiz 7-12 yaş grubu çocuklarımız için uygundur.

Bora Eke:
Hayal kurmayı çok seven, kendine özgü bir insan. Birçok hayali olunca da kimi zaman biraz dış dünyanın şartlarını ve biraz da kendi iç dünyasını yansıtan bir yaşam sürdürmeye gayret ediyor. En büyük zenginliğin kalbimize ve ruhumuzun derinliklerine inen anılar olduğuna inanıyor. Onları yazılarla ve fotoğrafla paylaşmayı deneyimliyor. Bir gün elindeki bir peçete kağıdıyla başlayan resim hayatına 2 yıldır eğitim kaygısı olmaksızın, çizimlerinden oluşmuş hikayeler anlatarak devam ediyor.
Oyun, yazma, fotoğraflar, gezi, aşçılık, doğa, yoga, sanat… Hepsi biraz Bora hakkında. 


Tarih: 18 Şubat 2018 Pazar
Saat: 12.00 - 14.00 

Eğitmen: Bora Eke
www.boraeke.com 

Katılımcı sayısı: 15
Katılım ücreti: 50 TL
Kayıt ve bilgi için: atolyehalka@gmail.com
*Kontenjan sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak zorunludur.

halka sanat / galeri: Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No:24 Kadıköy 34710 Istanbul

Devamı ›


 

Yarı Yıl Tatili Atölyeleri

Tarih : 30.11.-0001

Bu yarı yıl tatili için hazırlığımızı yaptık. Üç başlık altında birbirinden farklı atölyeler oluşturduk. Bu üç başlık şöyle: Minik Eller Hamur Yoğuruyor, Kuşaktan Kuşağa El Becerisi ve Boyama ve Hikayelerle Doğa ve Çocuk.

Bilgi ve Kayıt için: atolyehalka@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

Anne-çocuk ya da baba-çocuk olarak gelin, buyrun Murat Demirtaş'la mutfağa girip pizza ya da minik ekmek topları ve simit yapın. Tabii ki sonunda afiyetle ve birlikte yiyin. Bahar ve Fadıl İnam'la Çift Taraflı Topaç Boyama atölyesine gelin. Topaçla oynamış ya da kendi anne babasından duymuş ebeveynler bu kez kendi çocuklarıyla bu oyunu ve hikayesini paylaşsın. Beraber boyasın ve oynasın. Ya da Küçüken Kağıt atölyesinde çocuklar boyadıkları kağıtların fırınlanıp nasıl küçüldüğünü görsün. İster annesine bir kolye ucu, ister babasına bir anahtarlık ucu yapsın.

Eğer Dilek Yalçın Demiralp'le tasarladığımız atölyelere katılırsanız da, hem mantarların dünyasını keşfe, onlar için ailecek küçük kutular yapmaya, hem de tohumun hikayesini dinleyip hazırlayacağımız fitilli saksılara büyük - küçük elele tohum ekmeye davetlisiniz. 

Atölyeler, bir ebeveynleri eşliğinde çocukların beceri gelişimini desteklemeye, bu arada eğlenmeye, kuşaklar arası paylaşıma ve bilgilenmeye yönelik olarak tasarlandı.

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permekültür Kollektifi'nin düzenlediği Bokashi Kompostu atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi:  ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permekültür Kollektifinin düzenlediği Koku atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Doğal Baskı atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kollektifi'nin düzenlediği Ekşi Maya Ekmek atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkollektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kollektifinin düzenlediği Probiyotik Beyaz Peynir atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Krem ve Merhem atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Tadımlık Çini Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Yeni yıl için bardak altlığınızı kendiniz tasarlamak ister misiniz?
 
Tüm dünyayı kendine hayran bırakan Türk el sanatlarından çini sanatı nedir, nasıl yapılır, ve felsefesi nedir merak ediyorsanız, ve dahi kendi ellerinizle yaptığınız çini bir eserim olsun isterseniz, sizi halka sanat galeri’ de 23 Aralık 2017, Cumartesi saat 12.00'de gerçekleştireceğimiz atölyeye bekliyoruz.
 
Atölyede kuşlar teması üzerinden çini sanatına kuş uçuşu bakıp kendi bardak altlığımızı yapıyor olacağız. Tasarlanan ürünler yeni yıldan önce sırlanıp fırınlanacak ve size ulaştırılacak.
 
Esra R. Akçay Duff kimdir?
Türk el sanatlarına tezhip, hat ve ebruyla 15 yaşında başladı. Kore ve İngiltere’de seramikle ilgilendi. Kore’de ayrıca Kore ve Çin hattı çalıştı. 2010 yılından beri tutkuyla çini tasarlayıp, boyuyor. Çiniye olan tutkusu sadece renklerle dans etmenin ötesinde, tasarım incelikleri ve çininin ve motiflerin tarihsel yolculuğuyla da ilgili. Çevirmenlik, İngilizce doğa ve sanat öğretmenliğinin yanı sıra Kitap Okuyan Çocuklar adlı çocuklar okusun, keşfetsin, hayal kursun diye uğraşan bir sivil oluşumun kurucusu ve koordinatörü. Çocuklar için Oyun Kitaplıkları tasarlayıp, erken okur-yazarlığın etkileri üzerine akademik araştırmalar yapıyor. 
 
 
Tarih: 17 Aralık 2017 Pazar
Saat: 12:00 - 15:30 
Eğitmen: Esra R. Akçay Duff
 
Katılımcı sayısı: 10
Katılım ücreti: 130 TL
Kayıt ve bilgi için: atolyehalka@gmail.com
*Kontenjan sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak zorunludur.
 
halka sanat / galeri: Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No:24 Kadıköy 34710 Istanbul
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Evde Bahçe atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Asma Yapraklarına Çizim Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Bir masanın etrafında oturuyoruz. Beraber üretip Toprak Ana Günü kutlamalarını şenliğe dönüştürüyoruz.
 
Slow Food Türkiye Balkon Bahçeleri, İstanbul Permakültür Kolektifi ve halka sanat projesi tarafından birlikte kutlanan Terra Madre - Toprak Ana Günü kapsamında gerçekleşen Asma Yapraklarına Çizim Atölyesi 10 Aralık 2017 Pazar, 13.00 -15.00 saatleri arasında gerçekleşecektir. 
Atölye, Toprak Ana gününu kutlama niteliğinde ücretsizdir; ancak fiziksel kapasitemiz nedeniyle kontenjan vardır..
 
Atölye yönetmeni: halka sanat projesi, rezidans programı sanatçısı Slobodan Dan Paich.
 
*Oturma kapasitesi sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak gerekmektedir.
Kayıt ve bilgi için: 0541 733 4283 / atolyehalka@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Hellim Peyniri atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

 
Misafir Etkinlik
 
İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Soğuk Yöntem Sabun atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Solucan Kompostu atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ekşi Maya Ekmek atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Tentür atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Şifalı Maserat Yağlar atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Yaratıcı Drama Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Çiğdem Aksüt ile Yaratıcı Drama Atölyesi
 
Yaratıcı drama, bir grubu oluşturan üyelerin yaşam deneyimlerinden yola çıkarak bir amacın veya düşüncenin doğaçlama, rol oynama ve beden hareketi kullanımından yararlanarak canlandırılmasıdır. Yaratıcı drama atölyelerinde,
 
Yaratıcılık ve estetik gelişime katkıda bulunma
Hayal gücünü geliştirme
Grup halinde çalışma, problem çözme, olayları değerlendirme, kendini tanıma ve tanımlama, empati kurma becerilerinin geliştirilmesi
Sosyal gelişim
İletişim becerilerinin ilerletilmesi hedeflenmektedir.
 
Her meslek grubundan, 15 yaş üstü yetişkinler için düzenlenecek, cumartesi ve pazar olmak üzere toplam 8 saat sürecek atölyemizde ısınma çalışmalarının ardından, oyun oynama, doğaçlama ve müzik aracılığıyla bedensel etkileşim pratiklerinden yararlanacağız.
 
 
Çiğdem Aksüt
 
2010 yılında Yeditepe Üniversitesi GSF Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Eugenio Barba ve Julia Varley atölyelerine katıldı. TAL atölye çalışmaları ve kamera önü oyunculuk eğitimi aldı. Uluslararası Altenburg Gera Tiyatrosu ve Tiyatro medresesi atölye çalışmalarına katıldı. 2013’de Fatih Akın’ın yönettiği “The Cut” isimle filmde rol aldı. 2014 yılında Almanya’da Theater § Philarmoni Thüringen’de Troyalı kadınlar oyununda oynadı. Şu an Versus Tiyatro’nun Kanlı Düğün isimle oyununda rol alıyor.
 
 
Tarih: 18 Kasım Cumartesi ve 19 Kasım Pazar
Saat: 12:00 – 16.00
Eğitmen: Çiğdem Aksüt
Katılımcıların rahat kıyafetler giymeleri önerilmektedir.
 
 
Katılımcı sayısı: 10
Katılım ücreti: 180 TL
 
Kayıt ve bilgi için: atolyehalka@gmail.com
*Kontenjan sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak zorunludur.
 
halka sanat / galeri: Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No:24 Kadıköy 34710 Istanbul
Devamı ›


 

Seramik Atölyesi: Çamurdan Öyküler

Tarih : 30.11.-0001

Ben bir öykünün kahramanı olsam, nasıl bir öykünün nasıl bir kahramanı olurdum? Öyküm hangi ormanda geçerdi? Hangi çölde, hangi okyanusta? Yalnız mı olurdum, yoksa yarim, yaverim, dostum, ailem de olur muydu yanımda? 
Ben bir öykü anlatacak olsam, bana dair, deneyimlerime dair, nasıl başlamak isterdim? Nasıl bitirirdim? 
Ben bu öyküyü toprakla buluşturmak istesem, ne renk kil elime alırdım? Hangi şekilleri yaratırdım? Onları nasıl birbirine bağlardım? 
Ben öykümü seramiğe dönüştürmek istesem neler yaratırdım? 
//
Bu atölyede birlikte bir serüvene çıkıyoruz. Her birimiz biricik öyküsünü anlatırken onu toprakla buluşturuyor olacak. Anlattıkları şekil buluyor, renkleniyor, somutlaşıyor olacak. 
Belki yorucu, çok sıcak, ya da fazlasıyla sakin geçen bir günü, kendi öykülerimizde kaybolup kendimizi çamurda tekrar bularak tamamlıyor olacağız. 
Bir çemberde pek çok öykü pek çok kahraman olacağız. 
 
Mahasti Kia:
1967 Tahran-İran'da sanatçı bir ailede dünyaya geldi. Okul yıllarını İran ve Hindistan'da geçirdikten sonra lisans eğitimimi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Tasarım Bölümü'nde, Türkiye'de tamamladı. Uzun yıllar çeşitli reklam ajanslarında veya freelance grafik tasarımcısı olarak çalışmanın yanı sıra Beykent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü'nde ders verdi.
Bir kaç yıl önce de, şimdi ana çalışma alanlarından biri haline gelen seramik sanatını öğrenmeye başladı. Önce Tophane sonra Kadıköy'de, seramik kursları, sanatsal projeler gerçekleştirdiği Monad Sanat Atölyesini açtı.
Açık Radyo için felsefe, sanat, edebiyat, dil, müzik ve ezoterizmi birleştiren Tabula Rasa ve Aleph programlarını hazırladı ve sundu.
20 yaşındayken meditasyon yoluyla yaşadığı bir uyanışı takiben, daima ruhsallık, gizemcilik, yaratıcılık ve sanat arasında köprü kurmaya çalıştı ve sonunda bir yaşam koçluğu programını tamamlayarak çalışma alanını genişletti. Şu anda Türkiye'de koçluk seansları ve tematik seramik atölyeleri sunmaya devam ediyor.
 
 
Tarih: 11 Kasım Cumartesi 2017
Saat: 12:00 - 14:30 
Eğitmen: Mahasti Kia
 
Katılımcı sayısı: 12
Katılım ücreti: 100 TL
Kayıt ve bilgi için: atolyehalka@gmail.com
*Kontenjan sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak zorunludur.
 
halka sanat / galeri: Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No:24 Kadıköy 34710 Istanbul
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Fermantasyon atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Zehirsiz Ev atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Kaşar Peyniri atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Tel Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

22 Ekim Pazar günü 12.00 - 16.30 saatleri arasında Ufuk Boy eğitmenliğinde gerçekleşecek olan Tel Atölyesinde materyal olarak kullandığımız tel çeşitleriyle 2 ve 3 boyutlu formlar üreteceğiz. Katılımcılar deneyim gerekmeksizin form tekniklerinin temel bilgilerini öğrenecekler ve 3 boyutlu form yapabilme becerisini kazanacaklar. Ayrıca, kullanım yerlerine göre tel çeşitleri hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Tellerle üretebileceklerimizin sınırı olmadığı bu sıradışı yolculuğa sizleri de bekliyoruz.

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Evde Bahçe atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Bokashi Kompostu atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Soğuk Yöntem Sabun atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ekşi Maya Ekmek atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Evde Bahçe Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

halka sanat projesi'nin ev sahipliğinde 14 Eylül - 14 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşen ve küratörlüğünü Işıl Eğrikavuk'un yaptığı ''Komşuda Pişer, Bize de Düşer'' sergisi kapsamında yer alan atölyelerden ikincisi İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Dilek Yalçın Demiralp'le Evde Bahçe Atölyesi.

Atölyenin içeriği şu şekilde: 
Kendi saklı cennetinizi oluşturmak için evinizin illa ki bir bahçesi olması gerekmiyor ya da o evin uçsuz bucaksız içinde kaybolacağınız büyüklükte de olması gerekmiyor. Siz, kalbiniz ve elleriniz, o mekanı cennete dönüştürmek için yetersiniz. Hele bir de o saklı cennete yenebilir bitkilerle birşeyler yaparsanız değmesin kimse keyfinize. Sadece sizin değil, arıların, kelebeklerin, kuşların ve evinize gelecek uğur böceği gibi sürpriz konukların da mutluluğu olacak bu. Minik bir balkon, çatı, teras ya da bir bahçe çok güzel bir şekilde sizin ellerinizle dönüşebilir; mutfak ihtiyacınızın bir kısmını, içeceğiniz çayların hammaddesini oradan sağlayabilirsiniz. Nasıl mı? O da bizim sırrımız atölye günü birlikte keşfedeceğimiz, sizin, bizim ve evinizin saklı cennetinin sırrı, kimseye söylemeyin ya da örnek olun ki, herkes yapsın...

- Doğa bizim içimizde, permakültür tasarımı yaparken mıntıka analizinde mutlaka 5.bölgeye oturttuğumuz ve farkında olmadığımız bir doğa parçası var. Sizin de evinizde vardır ama farkına bile varmamışsınızdır, atölye gününe kadar. O zaman hemen farkına varalım. Nasıl mı? Permakültür neymiş diye üzerinde konuşurken, mıntıka ve dilim analizi yaparken...

- Saksılarımız, bitki kaplarımız nasıl olacak, kendi kendine sulasın ister misiniz o kaplar bitkilerinizi? O zaman onlar hakkında bilgi edinelim hepbirlikte...

- Toprak nedir? İyi bir toprak nasıl olmalıdır? Bu işin sırrı nerede saklı derseniz de toprağı yatıralım büyütecimizin altına.

- Evde humus üretmek mümkün mü? Sesinizi duyuyorum evet evet... O zaman haydi kompost çeşitlerine bakalım ve sizin için en uygunu hangisi onu seçelim.

- Evimize nasıl bir güneş geliyor? Az, çok, kavurucu... Kış ve yaza göre güneşin eğimi nasıl değişiyor? Hiç bunun gözlemini yapmış mıydınız? Bugünden sonra başlayacaksınız, hazır olun!

- Tohum dediğimiz şey nedir? Nasıl bir seçim yapalım? Bize en uygunu hangisidir? Hatta hediye tohumlarımız bile olabilir, sürpriz sürpriz...

- Hangi bitkiler evde saksı içinde yetiştirilebilir, hayallerinizle sınırlısınız. Ama temelde neler yapabiliriz ona bir bakalım isterseniz.

- Tohum tamam, toprak tamam, güneş tamam, ya su? Onun için ne yapabiliriz? Ona da çözüm bulalım...

- Saksılar hazır, bitkiler üşümesin, yorganları da olsun değil mi? O zaman malç! Nedir şu adını duyup durduğumuz şey, malç malç malç...

- Hangi bitki hangi bitkiyi sever? Kardeş bitkiler kimlerdir? Ağaç birliktelikleri nedir? E tasarım yapıyoruz dememiş miydik? Bunları da bilmek gerekir.

Sonrasında komşuda pişer, bize de düşer...

Komşu komşunun bitki çayına muhtaçtır gibi sözleri hatırlamakta fayda var...

23 Eylül 2017 - saat 11:00 - 15:30 - halka sanat projesi, Moda

Birleşik Krallık Sanat ve Beşeri Bilimler Araştırma Konseyi’nin (Arts
and Humanities Research Council, UK) verdiği bursla fonlanan atölye, katılım ücreti olmaksızın gerçekleştirilecektir. İlk kayıt yaptıran 20 kişi arasından çekilecek kurayla belirlenecek 12 kişi katılımcı olacaktır. 8 kişi ise yedek listede yer alacak ve asil listeden gelen olmazsa, kendileriyle iletişim kurulacaktır. 

Kayıt için atolyehalka@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz.

DİLEK YALÇIN DEMİRALP
İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nden mezun oldu.
2012 yılında Mustafa Bakır ve Rhamis Kent’ten Permakültür Tasarım Sertifikasını aldı.
2013 yılında Mustafa Bakır’ın eğitmenliğinde ”PDC Eğitmen Eğitimi” kursuna, Senem Tüfekçioğlu’nun eğitmenliğinde ”Pratik Ev Permakültürü” kursuna ve Art of Hosting‘e katıldı.
2014 yılında Steve Read’in İstanbul’da verdiği Permakültür Tasarım Sertifikası kursunda asistanlık yaptı.
2013 Şubatında İstanbul Permakültür Kolektifi‘ni, Seda Ergazi ile birlikte kurdu. Bu tarihten itibaren permakültür ve topluluk oluşturma ile ilgili kursları, atölyeleri, eğitimleri hem tasarlıyor, hem düzenliyor, hem de katılıyor. 
Bunlardan bazıları:
- Doğal Arıcılık (eğitmen Debra Roberts)
- Arıcılar için Doğal Arıcılık (eğitmen Debra Roberts)
- Şehirde Permakültür (Steve Read Şubat 2014 ve Jillian Hovey Eylül 2013)
- Kompost ve Solucan Kompostu (eğitmen İlknur Urkun)
- Kompost ve Bokashi Kompostu (eğitmen Emre Rona)
- Küresel İklim Değişikliği, Biyolojik Çeşitlilik, Ormanlar (eğitmen Doç. Dr. Necmi Aksoy)
- Su: Kullanımı, Arıtımı, Hasadı (eğitmen Emre Rona)
- Dönüm Hattı (Keyline) Tasarım Yönetimine Giriş (eğitmen Owen Hablutzel)
- Şehirler ve Kırsal Bölgeler için Sürdürülebilir Yağmur Suyu Hasadı (eğitmen Owen Hablutzel)
- Şiddetsiz İletişim Semineri (kolaylaştırıcı Vivet Alevi)
- Fitoterapiye Giriş Semineri (eğitmen Şaduman Karaca)
- Toprak Yapılar Eğitimi (eğitmen Özgül Öztürk Aksu)
- Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine Giriş Kursu (eğitmen Nazım Tanrıkulu)
- Ekoloji ve Yerel Topluluklar (Agustin Sepulveda Sariego)
- Bütüncül Yönetime Giriş ve Bütüncül Yönetim Finansal Planlama Modülleri (eğitmen Durukan Dudu)
2012 – 2014 yılları arasında özel bir anaokulunun iki ayrı şubesinde 4-5 yaş grubu çocuklara Doğa ve Çocuk dersi vermeye başladı. Aynı dersi 2014’ ten beri özel bir vakıf ilkokulunda, birinci sınıflara vermeye devam ediyor, 3.sınıflara da Yemek dersi veriyor. Okullarda permakültür çalışmaları ile ilgileniyor ve danışmanlık veriyor.
2014'ten beri Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü'de eğitmenlik yapıyor.
En çok tüketenlerin şehirler olduğuna ve şehirlerde permakültürle fark yaratılabileceğine inanıyor. Çocuklarımıza, günümüzdeki düzenin negatifliklerini adım adım azaltarak daha düzgün bir gelecek bırakılabileceğini düşünüyor.
http://permacultureglobal.org/users/5132-z-dilek-yalcin-demiralp
http://istanbulpermakulturkolektifi.org/index.php/hakk-m-zda/158-dilek

Devamı ›


 

Ekşi Maya Ekmek Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

halka sanat projesi'nin ev sahipliğinde 14 Eylül - 14 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleşen ve küratörlüğünü Işıl Eğrikavuk'un yaptığı ''Komşuda Pişer, Bize de Düşer'' sergisi kapsamında yer alan atölyelerden ilki, İstanbul Permakültür Kolektifi'nin Fırınımdan Ekmekler- Murat Demirtaş'la düzenlediği Ekşi Mayalı Ekmek Atölyesi olacak. 
Atölyenin içeriği şu şekilde: 
Neden ekmek yapıyoruz?
Kendimize ve çevremize değer verdiğimiz için. Durmamız gerektiği için. Durup; toprağı, havayı, suyu ve bedenimizi dinlememiz için.
Her şey çok hızlı olsun istiyoruz. Ulaşım, iletişim, yeme, içme... herşey... Bütün bunlar hızlanırken, acaba biz neleri kaçırıyoruz ve ya belki de hiç hatırlamayacak şekilde kaybediyoruz. O halde DUR ve DİNLE, dedik öncelikle.
Dinlemek bize iyi geldi.
Meğer bu evrende her şey canlıymış ve hepsinin bir dili varmış. Susup dinlemek insana huzur veriyormuş. Bazen de huzursuzluk...
Huzurumuzu kaçıran noktada biz iyileşmek ve iyileştirmek için neler yapabiliriz konusu üzerine düşünürken ve dinlerken, ekşi mayanın nefis kokusu, içimizi hoş eden görüntüsüyle bize kocaman bir merhaba dedi.
O günden sonra evimiz, bedenimiz şenlendi. Bizim iyileşmemiz yetmez oldu, hepimiz iyileşelim istedik. Ekşi maya ile tanışmamız bizi, sadece ekmek yapma konusunda da olsa özgürleştirdi. Ekmek yemek için, bir fırına ihtiyacımız yok. Atalık tohumla üretilmiş temiz bir miktar un ve su bizi bağımsızlaştırdı.
Yaşasın ÖZGÜRLÜK!
Sizler de buyrunuz özgürleşmeye.
Atölyede ele alacağımız başlıklar şöyle:
1. Bölüm
- Tanışma
- Buğday (Atalık, Hibrit ve GDOlu tohum nedir?)
- Buğday çeşitleri
- Maya nedir? Neden ekşi maya kullanmalıyız?
- Kendi ekşi mayamızı nasıl yaparız?
- Ana maya ve levan nedir?
- Levan nasıl hazırlanır?
- Ekmek yaparken kullanacağımız malzemeler nelerdir?
2. Bölüm – Atölye:
- Önceden yoğurduğumuz hamurumuzu son mayalanma için hazırlama, katlama.
- Hamur yoğurma
- Mayalanma süreci
- Gıda Güvenliği
- Ekmek neden pakete girdi?
- Kaynaklar
- Mayalanma süreci tamamlanan ekmeğin fırınlanması
- Fırınlar, pişirme zamanları ve metodlarına genel bakış

16 Eylül 2017 - saat 11:00 - 14:00 - halka sanat projesi, Moda

Birleşik Krallık Sanat ve Beşeri Bilimler Araştırma Konseyi’nin (Arts
and Humanities Research Council, UK) verdiği bursla fonlanan atölye, katılım ücreti olmaksızın gerçekleştirilecektir. İlk kayıt yaptıran 20 kişi arasından çekilecek kurayla belirlenecek 12 kişi katılımcı olacaktır. 8 kişi ise yedek listede yer alacak ve asil listeden gelen olmazsa, kendileriyle iletişim kurulacaktır. 

Kayıt için atolyehalka@gmail.com adresine e-posta göndermenizi rica ediyoruz.

MURAT DEMİRTAŞ
1974 yılında İstanbul'da doğdu.
2002 yılında Mimar Sinan Üniversitesi G.S.F Heykel bölümünden mezun oldu. Ardından heykel yapmaya devam etti.
2005 yılında evlendi. Sinema, Reklam Filmleri ve Tiyatrolar için özel dekorlar yapan ekiplerin parçası oldu.
2010 yılında, ne varsa gıda sektöründe var diyerek bir Kafeterya açtı. Aynı yıl Eren doğdu. Ciddiyetini şimdilerde daha iyi kavradıkları gıdanın güvenliği meselesine odaklandılar.
2013 yılında, Kentsel Dönüşüm sebebiyle yıkılacak olan dükkanını kapattı ve ''ev beyi'' dönemi başladı. 2,5 yaşında olan oğulları Eren'e bakmak ve onun sosyal aktiviteleri ile ilgilenmek işi oldu.
2013 Aralık ayında, Eren ile katıldığı Slow Food Fikir Sahibi Damaklar konviviyumunun Gerçek Ekmek Atölyesinde ilk ekşi mayası ile tanıştı, bakamadı ve ekmek yapamadı. Yılmadı. Kendi mayasını üretti ve kendi ekmeklerini en güvendikleri üreticiden aldıkları un ve tuz ile yapmayı başardı.
2014 Kasım ayında ilk ekşi mayalı ekmeklerini, dostları ve akrabaları ile paylaşmaya başladı. Bu ekmekler Eren'in eğitimine kaynak oldu.
2015 Eylül ayında, Ozan doğdu. Artık daha fazla ekmek yapmak gerekiyordu.
2015 Aralık ayında, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından, "İyi Şeyler Yapan Güzel İnsanlar" konferansına konuşmacı olarak davet edildi.
Konuşmasının ardından eve gittiğinde ana haber bülteninde gördü kendini. O günden bu güne konuşmaya, bildiklerini anlatmaya, ekmeklerini paylaşmaya, öğrenmeye, çocukları ile oynamaya devam ediyor.
Gelen taleplerin hepsine cevap ver(e)miyor. Ekolojik kaygılar güdüyor, kargo kullanmıyor ve sadece yerel kalmaya çalışıyor. Dağıtımı yürüyerek, bisikletle ve toplu taşıma ile gerçekleştiriyor.
Çoğu şehirli gibi bir gün, ailesi ile birlikte kırsalda kendilerine yeten bir yaşamı hayal ediyor.

Devamı ›


 

Yetişkinler İçin Ritim Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Yetişkinler İçin Ritim Atölyesi 

Afrika ve Latin ritimlerini öğrenmek, kendine özgü enstrümanlarını tanımak, farklı kültürlere yolculuğa çıkmak, sosyalleşmek, stres atmak, eğlenmek ve keyifli zaman geçirmek için Hakan Musluoğlu’nun yürüteceği bu keyifli yolculuğa hepinizi bekliyoruz. 

Gelin 1.5 saat her şeyi bir kenara bırakıp güzel vakit geçirip kendimizi unutalım! Giderken öğrendiğiniz Afrika ve Latin ritimlerini cebinize koyup götürmeyi unutmayın…

Hakan Musluoğlu 
1977 yılında doğdu. Yeditepe Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra Pera Güzel Sanatlar’da klasik gitar bölümünden mezun oldu. Okay Temiz ve Engin Gürkey ritim atölyelerine katıldı.Daha sonra kendi ritim atölyesini açtı. Bir çok kurum ve kuruluşlarda ritim atölyeleri düzenledi. Afrofanga adında bir müzik grubu da olan eğitmenimiz halen müzik öğretmeni olarak çalışmaktadır. 

Tarih: 20 Ağustos Pazar 2017
Saat: 15:00 - 16:30 
Eğitmen: Hakan Musluoğlu
*Tüm enstrümanlar eğitmen tarafından temin edilecektir.

Katılımcı sayısı: 20
Katılım ücreti :80 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83
*Kontenjan sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak gerekmektedir.

Devamı ›


 

Ailecek Ritim Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Anneler, babalar, teyzeler ve amcalar çocuklarınızla ya da yeğenlerinizle birlikte hem eğlenmeye hem de ailecek zihninizi geliştirmeye ne dersiniz? Afrika ve Latin ritimlerinin çalınacağı bu neşeli deneyimde; takım çalışması, iletişim becerisi, el ve vücut koordinasyonu, refleks, problem çözebilmek, stres yönetimi, kendini ifade edebilme, konsantrasyon gibi konularda ritmin olumlu katkıları görülmektedir. Sizleri Hakan Musluoğlu’nun yürüteceği bu keyifli yolculuğa bekliyoruz.

Hakan Musluoğlu 
1977 yılında doğdu. Yeditepe Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra Pera Güzel Sanatlar’da klasik gitar bölümünden mezun oldu. Okay Temiz ve Engin Gürkey ritim atölyelerine katıldı.Daha sonra kendi ritim atölyesini açtı. Bir çok kurum ve kuruluşlarda ritim atölyeleri düzenledi. Afrofanga adında bir müzik grubu da olan eğitmenimiz halen müzik öğretmeni olarak çalışmaktadır. 



Tarih: 20 Ağustos Pazar 2017
Saat: 13:00 - 14:30 
Eğitmen: Hakan Musluoğlu
*Tüm enstrümanlar eğitmen tarafından temin edilecektir.

Katılımcı sayısı: 20
Katılım ücreti - Veli + Çocuk :100 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83
*Kontenjan sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak gerekmektedir.

Devamı ›


 

Doğal Yün Boyama Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Ceyda Oskay eğitmenliğinde gerçekleşecek bu atölyede katılımcılar, yünü doğal tekniklerle önce mordanlayarak hazırlamayı, ardından da bitkilerle boyamayı öğrenecekler. Asırlardır kullanılan yün boyama tekniğiyle farklı tarifler, yöntemler ve bitkilerle doğanın gizemini gözlemleyecekler. Atölye öncesi hazırlanan sunumda bu bitkiler ve teknik ile ilgili gerekli teorik bilgiyi edindikten sonra, kendileri de bu tekniği kullanarak boyama yapabileceklerdir.
 
Tüm malzemeler atölye tarafından temin edilecektir.
 
Ceyda Oskay:
Ceyda Oskay Chicago Sanat Enstitusu Okulunda (SAIC), Chicago Universitesinde, İstanbul Moda Akademisi'nde ve Central Saint Martins'de sanat okumuştur. İşlerini Türkiye, Yunanistan, İzlanda, ABD ve Kuveyt'te sergilemiştir. Farklı teknikler ve malzemeler ile iş üretmesine rağmen daha cok tekstil enstalasyon sanatçısıdır. Son yillarda Kuveyt Sadu House'da (geleneksel tekstil dokuma enstitüsünde) sanatçı rezidansı yönetti, tiyatro icin kostüm tasarladı ve halıcılardan doğal boya teknikleri öğrendi.
 
Tarih: 22 Temmuz Cumartesi 2017
Saat: 15:30 - 18:30 
Eğitmen: Ceyda Oskay
 
Katılımcı sayısı: 10
Katılım ücreti: 130 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83
*Kontenjan sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak zorunludur.
 
Katılımcı sayısı : 10 kişi
www.halkaartproject.net
Devamı ›


 

Transfer Baskı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Kumaş üzerine denemeler:
Ceyda Oskay'ın yürütücüğünde gerçekleşecek olan bu atölyede katılımcılar, desen tasarımı yaparak kendi tasarımlarını yaratacaklar ve baskı teknikleri arasında çok yaygın olarak kullanılan transfer baskı tekniklerini ve metodlarını öğrenirken, transfer baskı boyası kullanarak istenilen renk ve tuşede baskılarını gerçekleştirecekler.
 
Kağıt üzerine baskıdan suluboya tarzlarını deneyerek ve bu resimleri kumaş üzerine transfer ederek farklı yöntemlerle kumaş boyayacaklar. Bu atölye sonunda ipeksi bir kumaşta, kendi yaptıkları baskı /desen /suluboya transferini elde edecekler ve bu kumaşı sonradan yastık, fular ve farklı tekstil ürünlerinde kullanabilecekler.
 
Tüm malzemeler atölye tarafından temin edilecektir.
 
Atölye tüm seviyedeki kişilere uygundur. Önceden çizim veya resim kabiliyeti gerektirmez.
 
Ceyda Oskay:
Ceyda Oskay Chicago Sanat Enstitusu Okulunda (SAIC), Chicago Universitesinde, İstanbul Moda Akademisi'nde ve Central Saint Martins'de sanat okumuştur. İşlerini Türkiye, Yunanistan, İzlanda, ABD ve Kuveyt'te sergilemiştir. Farklı teknikler ve malzemeler ile iş üretmesine rağmen daha cok tekstil enstalasyon sanatçısıdır. Son yillarda Kuveyt Sadu House'da (geleneksel tekstil dokuma enstitüsünde) sanatçı rezidansı yönetti, tiyatro icin kostüm tasarladı ve halıcılardan doğal boya teknikleri öğrendi.
 
Tarih: 22 Temmuz Cumartesi 2017
Saat: 11:30 - 15:00 
Eğitmen: Ceyda Oskay
 
Katılımcı sayısı: 12
Katılım ücreti: 130 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83
*Kontenjan sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak zorunludur.
 
Atölye süresi : 3 saat 
Katılımcı sayısı : 12 kişi
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Hellim Peyniri atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ekşi Maya Ekmek atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Tentür atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Şifalı Maserat Yağlar atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi’nin düzenlediği Tatlı Maya (Nohut Mayası) Ekmek Atölyesi’ne ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi için: ipermakulturkolektifi@gmail.com
 
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi’nin düzenlediği Doğal Reçel ve Şurup Atölyesi’ne ev sahipliği yapıyoruz.
 
Kayıt ve bilgi için: ipermakulturkolektifi@gmail.com
 
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ekşi Maya Ekmek Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi için: ipermakulturkolektifi@gmail.com

 

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Krem ve Merhem atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Özgün Baskı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Tarihsel akışta yazı ile yarışabilecek kadar eski bir görsel iletişim aracı olan baskı resim metotları, bugün hayatımıza tüm gücüyle giren elektro-mekanik ve dijital süreçlerin baskısıyla karşı karşıya olsa da, insani izler taşıyan anlatımı ile birinci elden somut bir üretime ulaşmanın yollarını gösteren benzersiz sonuçlar yaratmayı sürdürüyor.

Ağaç, çinko, linol ve taş gibi materyallerin yüzeyine çizim, oyma işlemleri uygulayıp, baskılama aşaması sonrasında iki boyutlu estetik bir form elde edilen görsel bir disiplin olan özgün baskı, sanat yapıtının "tekilliği" tabusunu yıkarken, özgün bir sonucun sınırlı sayıda tekrar edilebileceği düşüncesini de beraberinde getiriyor. Bu yönüyle bilginin peşindeki insanın tarihsel yolculuğunda ilk iletişim aracı olarak, "anlatmaya" ve "haberdar etmeye" dönük misyonunu her zaman koruyor.

Emrah Danacı bu atölyede, bizleri hazır tüketim ve seri üretim fırtınasından bir kaç saatliğine kurtulup, özgün baskı aşamaları ile hafıza ve aklın doğurganlığına tanıklık etmeye ve eve dönerken yanımızda kendimize ait, en eski, fakat hep güncel bir dünyadan bir parça götürmeye çağırıyor.

Atölye akışı baskı resmin kısa tarihine ilişkin 30 dk.’lık bir sunum ve sohbet, sonrasında 2 saatlik bir uygulamadan oluşmaktadır.

Atölyeye katılım için herhangi bir ön gereklilik bulunmamaktadır. Malzemeler temin edilmektedir.

 

Kontenjan: 12 kişi

Katılım ücreti:100 TL

Eğitmen: Emrah Danacı

*Kontenjan kısıtından dolayı kayıt zorunludur.

directors@halkaartproject.net ve 0541 733 42 83’den bizimle iletişime geçmenizi rica ederiz.

Devamı ›


 

Coral Reef Tekniği ile Kağıt Heykel Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Kes ,katla, yapıstır ,dönüştür, uçur !

Tıpkı efsanedeki küllerinden doğan Simurg kuşu gibi ...

Günümüzde kağıt en çok kullandığımız malzemelerden. Atık olarak bakarsak geri dönüşüm ve tekrar kullanımı henüz yeterli değil. Bu atölyede dergilerin sayfaları üç boyutlu heykellere dönüşüp hayallerimizde uçuyor.
Magazin dergileri üzerindeki ağır işlemlerden dolayı geri dönüşümü zor olduğundan, birçok teknikle yeniden kullanılabiliyor.
Mobilyadan ev eşyasına hatta dekoratif objeye veya heykele dönüşebiliyor.
Kağıt ve birçok malzeme ile çalışan sanatçı Mine Nişanyan ile kendi geliştirdiği Coral reef tekniği ile kağıt heykel atölyesinde kağıdın sınırlarına ve nelere dönüşebileceğine inanamayacaksınız!

Katılımcı sayısı: 12
Katılım ücreti: 150 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83
*Kontenjan sınırlı olduğundan kayıt yaptırmak zorunludur.

Atölye süresi : 3 saat 
Katılımcı sayısı : 6-12 kişi

Mine Nişanyan

9 Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarımını bitirdi. Uzun yıllar tekstil sektöründe çalıştı ve birçok yerli yabancı marka için kolleksiyonlar hazırladı.Türkiye ve Avrupa' da hazır giyim sektörüne tasarım danışmanlığı verdi. Van Gogh Müzesi için Van Gogh kolleksiyonunu hazırladı. Kendi ismiyle İlk kolleksiyonunu Tüm Beymenler de satışa sundu . Türkiye' de Academia en iyi tasarımcı ödülünü aldı . 
Charming Shoppes Liason offiste PD departmanını kurdu . 1999' da kendi firmasını kurdu ve gift design konusunda çalıştı. Pera Müzesi, İstanbul Modern, Santral İstanbul Müzeleri için tasarımlar hazırladı üretti. İstanbul Modern Müzesi' nde Tasarım Danışmanlığı verdi. Birçok farklı meteryal ile çalışma deneyimledi. 2009' da ofisini kapattı bir kız çocuk dünyaya getirdi. Endüstriyel üretimin arka bahçedeki çöplüğümüzü büyütmekten başka bir işe yaramadığını düşündüğü için yeni alınan her ürünün ortalama 6 ayda çöp olduğu günümüzde her türlü malzeme ile sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Devamı ›


 

Misafir Etinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Solucan Kompostu atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Beyaz Peynir atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ellerimiz Toprakta Geleceğin Bahçeleri Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Atölye Arkeoloji-Permakültür-Sanat ekseninde gerçekleştirmekte olduğumuz uzun soluklu bir projenin 1. ayağı olan Kur-Koru-Hayal Et sergisi kapsamında yapılmaktadır. Proje ortakları halka sanat projesi, Artship İnisiyatifler-San Francisco, İstanbul Permakültür Kolektifi'dir.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ekşi Maya Ekmek Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi için: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Bokashi Kompostu Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ihlamur Hikayeleri Baskı Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Atölye: Soframızda Yeri Yoktur!

Tarih : 30.11.-0001

halka sanat projesi, rezidans programı sanatçısı Karin van Roosmalen ve genç şair Merve Balcıoğlu’nun katılımlarıyla bir suluboya atölyesine ev sahipliği yapıyor. Atölye, van Roosmalen’in 19-26 Nisan 2017 tarihlerinde halka sanat projesi’nde gerçekleşecek sergisiyle bağlantılı olarak, katılımcıları van Roosmalen’in duvar sergi eşliğinde Balcıoğlu’nun şiirlerini dinlemeye ve kendilerinde uyandıklarını suluboya çalışmalara dönüştürmeye davet ediyor. Atölye, şiir ve çizim aracılığıyla soyutlama denemeleri yapmak ve kişisel bir görsel dağarcık oluşturmaya dönük bir çaba taşımaktadır. Özel bir deneyim ya da malzeme getirmek gerekmemektedir.

Kontenjan: 10 kişi
Tarih: 22.04.2017 C.tesi, 15:00
Mekan: halka sanat/rezidans – Caferağa Caddesi Dr. Esat Işık Caddesi Ruşenağa Sokak No:8 Moda Kadıköy
Kayıt ve detaylı bilgi: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83

Devamı ›


 

Shibori Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001


Bu workshopta , tekstil üzerine desen yaratmak için kullanılan cok eski bir Japon tekniği olan Shibori'nin temel ilkelerini öğreniyoruz. Beraberce bağlama, katlama, dikme, sıkıştırma ve buruşturma gibi çok farklı teknikleri kumaşlara uygulayıp, boyaya batırarak, kumaşlar üzerinde özgün desenler oluşturacagız. 

Workshop iki kısımdan oluşuyor. İlk kısımda katlama teknikleri gösterilecek, ikinci kısımda da boyama işlemi gerçeklestirilecektir. Ortaya çıkan shibori desenli ürünler (kumaş, peçete seti), katılımcılara ait olacaktır. Meraklılarına duyurulur:)

Tarih: 22 Nisan Cumartesi 2017
Saat: 11:30 - 15:30 
Eğitmen: Aslı Smith

Katılımcı sayısı: 12
Katılım ücreti: 150 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83
* Yer sınırlarımızdan dolayı atölyeye kayıt yaptırmak gerekmektedir.

Aslı Smith
Grafik tasarımcı ve illüstratör. Asli 2008’de kendi stüdyosunu kurdu.Tasarım ve illüstrasyonları pek cok dergi ve kitapta yayınlandı. (American Illustration, Communication Arts, Print), ambalaj, vitrin ve tekstilde kullanıldı. 2013'ten bu yana Istanbul'da yaşayan Asli'nın stüdyosu New York ve İstanbul'da faaliyet göstermektedir. Aslı, New School University'de Media Studies, Pratt Institute'da İletişim Tasarımı lisansüstü programlarını ve Parsons'da Fine Art Foundation Programını bitirdi. Çalışmaları ağırlıklı olarak serigrafi, blok baskı, ekolojik baskı gibi alanında yeni ve özgün baskı tekniklerini kapsamakta ve kurucu ortagi oldugu Heliotropic Studio'da renk, doku ve desen odakli atolyeler vermektedir. (heliotropicstudio.com)

Devamı ›


 

Kitap Mührü Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Bu atölyede katılımcılar 10cm x 10cm boyutunda kitap mührü hazırlayacaktır. Bu baskılar, orijinal kullanımında olduğu gibi katılımcıların kendi kitapları için mülkiyet işareti olacaktır.
Bakır üzerine kuru kazıma ve linol baskı teknikleri kullanılacaktır. Tüm materyaller eğitmen tarafından temin edilecektir.

Kitap mührü Nedir?
Kitap mührü, kitapların ilk sayfalarına eklenen baskılardır ve sanatçılar tarafından hazırlanmış eserlerdir. Bunlar öylesine değerli bulunmuştur ki eski yıllarda kütüphane sahibi olan kişiler bu baskıları kendilerinin veya ailelerin arması olarak kullanmışlardır. 19. yüzyılın sonuna doğru kitap mührü taşıyan baskılar çok daha gelişmiş ve hayal gücü yüksek eserler haline gelmişlerdir. Şu anda dünyada birçok koleksiyonda ve sergide yer almaktadırlar.

Tarih: 1 Nisan 2017
Saat: 11:00 - 15:30
Eğitmen: Ahunur Özkarahan

Katılımcı sayısı: 12
Katılım ücreti: 150 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83

Ahunur Özkarahan Kimdir?
Ahunur Özkarahan, liseyi Koç Özel Lisesi’nde okudu. 1998 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı bölümünü bitirdi. Daha sonra Amerika'da California State Üniversitesi’nde ‘Computer Arts’ alanında yüksek lisansını tamamladı. Koç Özel Lisesi ve Robert Kolej’de ‘Eğitim Teknolojileri Koordinatörü’ olarak çalıştı ve aynı zamanda özgün baskı resim tekniği sanat çalışmalarına da devam etti. 2006-2009 yılları arasında IMOGA’da baskı resim atölye programına katıldı (IMOGA- İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi). 2008-2009 yıllarında, Edinburgh Printmakers'da photopolymer baskı resim tekniği üzerinde çalışmak üzere İskoçya’ya gitti. Londra'da bulunan Central Saint Martins - Camberwell College of Arts'da özgün baskı teknikleri ile ilgili eğitimler aldı. Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Şu anda Yeditepe Üniversitesi’nde Plastik Sanatlar alanında doktorasını yapmakta ve ayrıca “Studio Caddebostan”da çocuklara ve yetişkinlere özgün baskı resim dersleri vermektedir.
Atölye sayfası: http://www.facebook.com/creartiveistanbul

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Sağlıklı Dondurma Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

 

 

 

 

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Camembert ve Brie Peyniri Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

 

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Semra Bahçecik Bali ile Zeytin Yetiştiriciliğine Giriş Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

 

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Murat Demirtaş'la Ekşi Maya Ekmek Yapımı Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Rana Söylemez'la Soğuk Yöntem Sabun Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Toprak Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Bahar ve Yaz İçin Doğal Kozmetikler Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Doğal Boya Yapımı ve Organik Sanat

Tarih : 30.11.-0001

Bu atölyede doğal pigmentlerle kendi boya ve mürekkebinizi hazırlayabilir ve bu boyaları doğal kağıtlarda kullanabilirsiniz. %100 doğal sanata dönerek zehirli kimyasalları dışarıda bırakın, kendinizi ve çevrenizi koruyun. Akrilik boya, suluboya, yağlı boya ve baskı boyalarına doğal alternatiflerin uygulanacağı bu eğitime sizleri bekliyoruz.
Bu atölyede sanatta organik yaklaşımlar hakkında konuşacak ve dut ağaçlarından doğal kağıt nasıl elde edilir teorik olarak işleyeceğiz. Ardından kendi pigmentlerimiz ve doğadan aldığımız tutkallar ile boyalarımızı hazırlayacak, doğal ve dönüşümlü kağıtlara resim ve ağaç baskı yapacağız. 

Ahunur Özkarahan Kimdir?
Ahunur Özkarahan, liseyi Koç Özel Lisesi’nde okudu. 1998 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı bölümünü bitirdi. Daha sonra Amerika'da California State Üniversitesi’nde ‘Computer Arts’ alanında yüksek lisansını tamamladı. Koç Özel Lisesi ve Robert Kolej’de ‘Eğitim Teknolojileri Koordinatörü’ olarak çalıştı ve aynı zamanda özgün baskı resim tekniği sanat çalışmalarına da devam etti. 2006-2009 yılları arasında IMOGA’da baskı resim atölye programına katıldı (IMOGA- İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi). 2008-2009 yıllarında, Edinburgh Printmakers'da photopolymer baskı resim tekniği üzerinde çalışmak üzere İskoçya’ya gitti. Londra'da bulunan Central Saint Martins - Camberwell College of Arts'da özgün baskı teknikleri ile ilgili eğitimler aldı. Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Şu anda Yeditepe Üniversitesi’nde Plastik Sanatlar alanında doktorasını yapmakta ve ayrıca “Studio Caddebostan”da çocuklara ve yetişkinlere özgün baskı resim dersleri vermektedir. 

Atölye sayfası: http://www.facebook.com/creartiveistanbul

Tarih: 05.03.2017
Saat: 11:30
Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No:24 Kadıköy 34710 Istanbul
Maksimum katılımcı sayısı: 12
Katılım ücreti: 130 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 4283

Devamı ›


 

Dönüşümlü Kağıt Yapımı ve Heykel Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Kağıdı günlük yaşamımızın pek çok alanında kullanıyoruz ve geriye büyük miktarda atık kağıt bırakıyoruz. Oysa yakın çevremizde biriken kağıtlardan bazılarını kolaylıkla geri kazanmak mümkün. Biraz su ve bir parçalayıcı ile kağıt hamuru elde edebiliriz. Elde ettiğimiz kağıt hamuru ile yapılabileceklerin sayısı ise sonsuz. Bu atölye çalışmasında kağıtla neler yapılabileceğini, kağıdın kılıktan kılığa giren hallerini tecrübe edeceğiz. 

Çalışmanın başında kağıdın tarihsel süreç içerisindeki serüvenine ve değişen kullanım olanaklarına göz attıktan sonra uygulama çalışmalarına geçeceğiz. 
Hazırladığımız kağıt hamuru ile el yapımı kağıtlar ama daha çok üç boyutlu çalışmalar gerçekleştireceğiz. Kil kıvamına getirdiğimiz kağıt hamurunu küçük hayvan ve ya insan figürleri, objeler, kaplar yapmak için kullanacağız. Kağıdın resim, heykel ve seramik çalışmaları için yaratım malzemesi olma özelliğini yaparak-yaşayarak deneyimleyeceğiz. Kağıt severleri kağıdın 3.boyutuyla tanışmaya bekliyoruz.
Getirilecek malzemeler: Kap yapımında kalıp olarak kullanılmak üzere küçük plastik kaplar ve yapılmak istenilen figür ya da objeye bağlı olarak yardımcı ek malzemeler (ör: ip, tel, boncuk, vb…)

Tarih: 18 Şubat 2017
Saat: 11:00 - 15:30
Eğitmen: Lale Çavuldur

Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No:24 Kadıköy 34710 Istanbul

Katılımcı sayısı: 10
Katılım ücreti: 120 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 4283

Devamı ›


 

Atölye: Ex Libris

Tarih : 30.11.-0001

Ex Libris Nedir?
Ex Libris (kitap baskıları) kitapların ilk sayfalarına eklenen baskılardır ve sanatçılar tarafından hazırlanmış eserlerdir. Bunlar öylesine değerli bulunmuştur ki eski yıllarda kütüphane sahibi olan kişiler bu baskıları kendilerinin veya ailelerin arması olarak kullanmışlardır. 19. yüzyılın sonuna doğru Ex Libris baskılar çok daha gelişmiş ve hayal gücü yüksek eserler haline gelmişlerdir. Şu anda dünyada birçok koleksiyonda ve sergide yer almaktadırlar.

Ex Libris Atölyesi

Her katılımcı 10cm x 10cm boyutunda Ex Libris baskıları hazırlayacaktır. Bu baskılar, orijinal kullanımında olduğu gibi katılımcıların kendi kitapları için mülkiyet işareti olacaktır.
Bakır üzerine kuru kazıma ve linol baskı teknikleri kullanılacaktır. Tüm materyaller eğitmen tarafından temin edilecektir.

5 Şubat 2017; 11:00 - 15:30 // Eğitmen: Ahunur Özkarahan // Katılımcı sayısı: 12 // Katılım ücreti: 150 TL

Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83

Atölye sayfası: http://www.facebook.com/creartiveistanbul

Devamı ›


 

Atölye: Doğal Kumaş Boyama

Tarih : 30.11.-0001

Renklerin esas kaynağının doğa olduğunu ve bunu taklit etmekte aslında yeni olduğumuzu hiç düşündünüz mü?
Sentetik boyaların bundan sadece 150 yıl önceki keşfine dek renkleri bitkiler, mantarlar, likenler, böcekler, yumuşakçalar ve mineraller gibi doğal kaynaklardan elde ediyorduk. 5000 yıllık geçmişi ile doğal boyama, insanlığın bilinen, ama unutulmaya yüz tutmuş en eski zanaatlerinden biri.
 

Biz de bu atölye çalışmasında, ipek kumaş örneklerimizi boyamaya hazır hale getirecek ve çeşitli doğal boya kaynakları ile üzerlerinde desenler yaratacağız. Bu esnada boyama teknikleri ve reçeteleri ile ilgili de bilgi edineceğiz. Böylece atölyeden, hem kendi boyadığımız ipekler, hem de sonrasında kendi doğal boyama denemelerimizi yapacak kadar bilgi ile ayrılmış olacağız. 
Atölyenin yürütücüsü Özge Horasan, 2013 yılından bu yana doğal boyama uygulamaları yapıyor ve markası sat-su-ma ile doğal boyanmış giysiler üretiyor. 

Tarih: 29 Ocak 2017
Saat: 12:00 - 18:00
Eğitmen: Özge Horasan

Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No:24 Kadıköy 34710 Istanbul

Katılımcı sayısı: 10
Katılım ücreti: 150 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83

Devamı ›


 

Dönüşümlü Kağıt Yapımı ve Kolaj Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Yaşamımızın her alanında sıklıkla kullandığımız malzeme olmasına rağmen kağıt hakkında neler biliyoruz? Atık kağıtları geri dönüştürerek neler yapabiliriz? 

Sanatın temel malzemesi olan kağıdın geçmişten günümüze gelen serüvenini ve kullanım olanaklarını merak edenler için halka sanat/ galeri'de, Işık Üniversitesi Öğretim Görevlisi Lale Çavuldur'un hazırladığı atölyeye ev sahipliği yapıyoruz. 

Atık kağıtları hamur haline getirip malzememizi hazırlayacağız. Kağıt hamurunun üstüne çeşitli malzemeleri ekleyerek ıslak kolaj çalışmaları yapacağız. Kağıdın yaratıcılığa izin veren yapısı ile getirdiğimiz; çeşitli ipleri, kurutulmuş yaprakları, kumaş, dantel, doğal keçe parçalarını, baskılı ve ya baskısız çeşitli tür kağıtları, fotoğrafları ve ya fotokopilerini vb. malzemeleri su ile buluşturacağız. Kağıdın binlerce yıldır taşıdığı ortak belleğimize kendimizden parçalar ekleyeceğiz. Su, kağıt ve organik atık malzemelerle çalışmanın yaratıcı ve meditatif etkisiyle huzurlu bir içsel yolculuk yaşayacağız. Kağıt severleri bekliyoruz.

Tarih: 17 Aralık 2016
Saat: 11:00 - 15:30
Eğitmen: Lale Çavuldur

Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No:24 Kadıköy 34710 Istanbul

Katılımcı sayısı: 10
Katılım ücreti: 100 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net 
Çarşamba-Pazar 0216 550 29 90

Devamı ›


 

%100 Doğal Malzemelerle Ağaç Baskı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Kendi doğal pigment ve boyalarınızı yapmak ve bu boyaları, %100 doğal kağıtlara basmak üzere ağaç baskı için kullanmak. %100 doğal sanata dönerek zehirli kimyasalları dışarıda bırakın ve kendinizi ve çevrenizi koruyun.
Bu atölyede, organik sanatçı nasıl olunur ve dut ağaçlarından doğal kağıt nasıl elde edilir teorik olarak işleyeceğiz. Ardından kendi pigmentlerimiz ve doğadan aldığımız tutkallar ile boyamızı hazırlayacak ve doğal kağıtlara ağaç baskı yapacağız. 
 
Tarih: 19 Kasım 2016
Saat: 13:00 - 17:00
Eğitmen: Ahunur Özkarahan
 
Katılımcı sayısı: 20
Katılım ücreti: 130 TL
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0216 550 29 90
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Toprak Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetişticiliğine Giriş Kursu Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Bokashi Kompostu Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Sağlık Bahçeden Gelir Eğitimi Bölüm 1 - Beslenme Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

 

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Bahara Hazırlık Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ekşi Maya Ekmek Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

 

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Fermantasyon Atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.
Bilgi ve kayıt için: ipermakulturkolektifi@gmail.com
Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Mozzarella Peyniri atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Soğuk Yöntem Sabun atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

El İşi Yün İşi Toplaşması

Tarih : 30.11.-0001

Misafir Etkinlik

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Ekşi Maya Ekmek Atölyesi'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Bora Eke ile Yin Yoga

Tarih : 30.11.-0001

halka sanat / galeri’ de, her Pazartesi Bora Eke ile 20:00–21:30 saatleri arasında Yin Yoga derslerine başlıyoruz.
Yin Yoga ile sizleri, içinizdeki hislerle onu taşıyan, aktaran bedeninizi fark etmeye ve kabul ederek kendinizi serbest bırakmaya davet ediyoruz.
Yin Yoga’yı 7’den 77’ye herkes yapabilir, tek gereken yanınızda yoga matınızı ve rahat edebileceğiniz türden giysilerinizi getirmek.


Yin Yoga Nedir?
Yin Yoga, Hatha Yoga ekolü içinde yer alan, yin (pasif) pozların ve meditasyonun ağırlıkta olduğu bir yoga stilidir; çakraların, nefes egzersizlerinin ve meditasyonun da yardımı ile yoganın spiritüel boyutlarını vurgular.
Yin Yoga kaslardan ziyade bağ dokuya odaklanan bir yoga türüdür, bu nedenle pozlarda ortalama 3-5 dakika, bazen daha uzun süre kalınarak vücuttaki derin bağ dokular ve süptil enerji kanalları harekete geçirilir. Amaç, yoga yapan kişinin bir şey yapmaktan ziyade bir şey olma halini deneyimlemesine olanak sağlamaktır.
Minimum eforla uygulandığı ve terapatik yönü yoğun olduğu için her yaştan ve seviyeden katılımcılar için uygundur. Özellikle aktif bir spor, aktif bir yoga türü veya aktif bir yaşam tarzı olan bireyler için son derece dengeleyici bir çalışmadır.

Yoga Bora
Hayattaki güzellikleri keşfetmek ve paylaşabilmek üzere yola çıktım. Kimi zaman bir savaşçı, kimi zaman da deli bir ozandım. Sakinliklerim, neşelerim ve hüzünlerim oldu. Engellerden korktuğum, engel’in kendisi olduğum zamanlar da oldu, bunları azimle aştığım anlar da.
Daha iyi bir dünya için değişime, topluluğun gücüne inandığım için 2014 yılında aynı amacı taşıyan gençlerle Anadolu Jam’e katıldım. Burada Yoga’nın hayatımın bir parçası olmasına ve bunu başka insanlarla paylaşabilmeye niyet ettim. Hemen ardından ise Türkiye’de yoga kültürünü çok güzel bir şekilde taşıyan Hariom Yoga’daki eğitimime başladım. Burada Hatha, Ashtanga, Vinyasa ve Yin Yoga derslerine katıldım. 2015 yılında Hariom Yoga Merkezi, Yin Yoga Eğitmenlik Eğitimi’ne giderek, 200 saatlik Yin Yoga Eğitmenlik eğitimini tamamladım.

Mevlâna’nın söylediğine göre nasıl bakarsak, öyle görürmüşüz.
Umut ve sevgiyle,
Bora EKE


Tek ders : 30 TL - Öğrenci : 25 TL
Aylık: 100 / Öğrenci aylık: 80
Kontenjan: 8 Kişi
*Aylık paketinizi maksimum 5 hafta içinde tamamlamanız gerekmektedir.
Tarih: Ocak ayından itibaren her Pazartesi, saat 20:00 – 21:30 arasında halka sanat / galeri’ de 
Eğitmen: Bora Eke

Adres: Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No: 24/1 34710, Kadıköy-İstanbul
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83

 

https://www.facebook.com/events/733145620171164/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Krem ve Merhem atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Bokashi kompostu atölyesine ev sahipliği yapıyoruz.

Kayıt ve bilgi: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine Giriş Kursu

8-9 Ekim2016, 10:00-18:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Nazım Tanrıkulu

Düzenleyen: İstanbul Permakültür kolektifi

Daha fazla ve bilgi için: ipermakulturkolektifi@gmail.com

 

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

İPK'nın düzenlediği Zehirsiz Kozmetikler ve Krem Yapım Atölyesi halka sanat'ta...

Atölye ile ilgili detaylı bilgi ve kayıt için:

ipermakulturkolektifi@gmail.com

 

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

Doğal Reçel ve Şurup Yapımı Atölyesi

Düzenleyen: İstanbul Permakültür Kolektifi

Bilgi ve kayıt: ipermakulturkolektifi@gmail.com

Devamı ›


 

Dijital Hikaye Anlatıcılığı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Toplumsal Farkındalık İçin Dijital Hikaye Anlatıcılığı Atölyesi; İstanbul içi ve dışından 10 genci, 1-4 Eylül tarihlerinde, halka sanat / galeri ev sahipiğinde, İstanbul’da yaşayan ve birbirinden farklı hikayelere sahip kişilerle buluşturuyor.
Atölye video ve fotoğraf yoluyla hikaye anlatmaya, dijital hikaye anlatıclığı üzerine konuşmaya ve onu deneyimlemeye odaklı olacak. Bu 4 günlük atölye çalışması sonucunda ortaya çıkacak fotoğraf ve video hikayeleri, 4 Eylül Pazar günü saat 17:00’de halka sanat / galeri’de sergilenecek. Sergi 10 Eylül'e kadar devam edecek.
https://www.facebook.com/ozgurlesenhikayeler/
Devamı ›


 

halka sanat projesi'nde yoga dersleri

Tarih : 30.11.-0001

Yoga yapmamak için bahaneleriniz tükendiyse sizi de halka sanat/ galeri'ye bekliyoruz.

Eğitmen: Feyza Gülay

Bilgi ve kayıt için: info@halkaartproject.net// 0216 550 29 90

 

Devamı ›


 

Misafir Etkinlik

Tarih : 30.11.-0001

Sağlıklı Dondurma Atölyesi 

21 Mayıs 2016 Cumartesi 13.00-15:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: İpek Kuşçu

Düzenleyen: İstanbul Permakültür Kolektifi

Daha fazla bilgi ve kayıt için: ipermakulturkolektifi@gmail.com

https://www.facebook.com/events/103244759016

Devamı ›


 

Mine Yapar ile Sezgisel Resim ve Doğal Boya

Tarih : 30.11.-0001

08 Mayıs 2016 Pazar, 11:00-14:00,halka sanat/ galeri'de!
 
Anda olmak, nefes almak, gevşemek, toprağa dokunmak, renkli topraklarla çocuklar gibi oynamak, yarattığınız imgelerde kendi iç manzaranızı görmek! 
Devamı ›


 

Atıklardan Müzik Yapımı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

Biz, halka sanat projesi ve Dönüşüm Derneği olarak, alımızla morumuzla, tefimizle davulumuzla parklara çıkıyoruz!
 
24 Nisan Pazar günü Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda, 26 Nisan Salı günü, Çernobil'in 30.yılında, Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda çocuklarla atıklardan müzik aletleri yapıyoruz. Gelin de çöp dediklerimizden melodiler yükseltelim....
 
https://www.facebook.com/DonusumDernegi/
https://www.facebook.com/events/1061666133906392/
https://www.facebook.com/atolyearkada/?fref=photo
Devamı ›


 

Balkon Çiftliği Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

09 Nisan 2016, Cumartesi, 15:00-18:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Murat Doğan

Devamı ›


 

Soğuk Yöntem Sabun Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

09 Nisan 2016 Cumartesi, 11:00-14:30, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Rana Söylemez

Devamı ›


 

Mozeralla Peyniri Yapımı

Tarih : 30.11.-0001

30 Nisan 2016 Cumartesi, 13:00-16:30, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Nejat Pars

Devamı ›


 

Terrarium Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

27 Mart 2016 Pazar, 13:00-16:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Furkan Tınmaz

Organizatör: İstanbul Permakültür Kolektifi

Devamı ›


 

Toprak Ev Topak'ın Doğum Süreci ve Hayalimizdeki Yuva

Tarih : 30.11.-0001

26 Mart 2016 Cumartesi, 10:00- 17:30, halka sanat/ galeri'de!
 
Eğitmen: Merve Tekin
 
Organizatör: İstanbul Permakültür Kolektifi
Devamı ›


 

Tulum Peyniri Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

06 Mart 2016 Pazar, 13:00-17:30, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Nejat Pars

Organizatör: İstanbul Permakültür Kolektifi

Devamı ›


 

Bahara Hazırlık Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

05 Mart 2016 Cumartesi, 13:00-18:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Nejat Pars

Organizatör: İstanbul Permakültür Kolektifi

Devamı ›


 

Toprak Ev Topak'ın Doğum Süreci ve Hayalimizdeki Yuva

Tarih : 30.11.-0001

21 Şubat 2016 Pazar, 10:00,17:30, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Merve Tekin

Organizatör: İstanbul Permakültür Kolektifi

Devamı ›


 

Hellim Peyniri Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

20 Şubat 2016 Cumartesi, 13:00-17:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Nejat Pars

Organizatör: İstanbul Permakültür Kolektifi

Devamı ›


 

Bahara Hazırlık Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

06 Şubat 2016 Cumartesi, 13:00-16:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Nejat Pars

Organizatör: İstanbul Permakültür Kolektifi 

Devamı ›


 

Doğal Tarifler Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

30 Ocak 2016, 13:00-16:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: İpek Kuşçu

Organizatör: istanbul Permakültür Atölyesi

Devamı ›


 

Agustin Sepulveda Sariego ile Ekoloji ve Yerel Topluluklar Üzerine Bir Haftasonu

Tarih : 30.11.-0001

23-24 Ocak 2016, Cumartesi- Pazar, 10:00-17:30, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Agustin Sepulveda Sariego

Organizatör: İstanbul Permkültür Kolektifi

Devamı ›


 

Turşu ve Pekmez Yapımı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

31 Ocak 2016 Pazar, 13:00- 17:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Eğitmen: Nejat Pars
 
Düzenleyen: İstanbul Permakültür Atölyesi
Devamı ›


 

Bitkisel Tentür Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

09 Ocak 2016, Cumartesi, 13:00-17:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Nazım Tanrıkulu

Düzenleyen: İstanbul Permakültür Atölyesi 

Devamı ›


 

Hellim Peyniri Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

6 Aralık 2015, Cumartesi, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Nejat Pars

Düzenleyen: İstanbul Permakültür Kolektifi

Devamı ›


 

Balkon Çiftliği Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

05 Aralık 2015, Cumartesi, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Murat Doğan

Düzenleyen: İstanbul Permakültür Kolektifi

Devamı ›


 

Krem ve Merhem Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

28 Kasım 2015 Cumartesi, 13:00-16:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Nazım Tanrıkulu 

Düzenleyen: İstanbul Permakültür Kolektifi

Devamı ›


 

Beyaz Peynir Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

8 Kasım 2015 Pazar, 13:00-17:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Nejat Pars

Düzenlenyen: İstanbul Permakültür Kolektifi

Devamı ›


 

Geçirgen Bağırsak ve Özbağışıklık Hastalıkları Semineri

Tarih : 30.11.-0001

7 Kasım 2015, 10:30 - 17:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Ulli Allmendinger

Düzenleyen: İstanbul Permakültür Kolektifi 

Devamı ›


 

Soğuk Sabun Yapım Atölyesi 9

Tarih : 30.11.-0001

24 Ekim 2015 Cumartesi, 14:30- 17:30, halka sanat/ galeri'de!
 
Eğitmen: Özgen Saatçiler
 
Düzenleyen: İstanbul Permakültür Kolektifi
Devamı ›


 

Balkon Çiftliği 101 Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

24 Ekim 2015 Cumartesi, 12:00- 14:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Eğitmen: Murat Doğan
 
Düzenleyen: İstanbul Permakültür Kolektifi
Devamı ›


 

Turşu ve Pekmez Yapımı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

18 Ekim 2015 Pazar, 14:00- 18:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Eğitmen: Nejat Pars
 
Düzenleyen: İstanbul Permakültür Atölyesi
Devamı ›


 

Bez Bebek Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

18 Ekim 2015 Pazar, 11:00-14:00, halka sanat/ 
 
Eğitmen: Eda Dereci                                                                                 
 
Düzenleyen: İstanbul Permakültür Kolektifi
Devamı ›


 

Kaşar Peynir Yapımı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

11 Ekim 2015 Pazar, 14:30- 18:30, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Nejat Pars

Düzenleyen: İstanbul Permakültür Atölyesi

Devamı ›


 

Tohum Alma ve Saklama Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

11 Ekim 2015 Pazar, 11:00- 14:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Eğitmen: Nejat Pars
 
Düzenleyen: İstanbul Permakültür Kolektifi
Devamı ›


 

Sanatçı Kitabı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

30 Ağustos 2015 Pazar, 14:00-18:00, halka sanat/ galeri'de!

Sanatçı kitabı yapıyoruz ! 
Devamı ›


 

Kendi Defterini Yap Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

22 Ağustos 2015, Cumartesi, 13:00-15:00, halka sanat/ galeri'de!

Defter severler için 22 Ağustos Cumartesi kendi akıl defterini tasarlama atölyesi kabine nadire’de! Yaratıcı modellerden farklı dikiş tekniklerine, el yapımı defterlerle ilgili bilmek istediğiniz her şey bu atölyede.

Devamı ›


 

Kağıt Yapım Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

15 Ağustos 2015 Cumartesi, 13:00-15:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Kullanılmış kağıtlardan geri dönüşüm yöntemi ile yeniden kağıt yapıyoruz. Kağıt yapımı aşamasında ise isteğimize göre renklendiriyoruz, yapraklar ve çiçekler ekliyoruz. 
 
Devamı ›


 

Kendi Yastığınızı Nasıl Yaparsınız?

Tarih : 30.11.-0001

08 Ağustos 2015 Cumartesi, 12:30-14:30, halka sanat/ galeri'de!

Kurdeleler, düğmeler, rengarenk iplikler, danteller, kalemler.  İstediğiniz herhangi bir malzemeden başınızı koymak isteyeceğiniz yastıklar yapıyoruz. Önce tasarla, sonra başını yasla!
Devamı ›


 

SEZGİSEL RESİM, DOĞAL BOYA ve MUNAY-Kİ ŞİFA İNİSİYASYONU

Tarih : 30.11.-0001

11 Temmuz 2015 Cumartesi, 11:00-16:30, halka sanat/ galeri!
 
İç dünyanızın imgelerini sezgisel resimle keşfedin, doğal boya ile ifade edin ve Peru’nun kadim Munay-ki şifası ile tanışın!
 
Bu atölye kişisel gelişim serüveninize derinlik kazandıracak bir adım olacak.
 
Program:
Devamı ›


 

Access Bar Uygulayıcı Sertifika Eğitimi

Tarih : 30.11.-0001

15 Temmuz 2015 Çarşamba, 09:00- 17:30
 
Eğitmen: Rowena Girneet Baweja*
 
Access Bar Uygulayıcı Sertifika Eğitimi 15 Temmuz Çarşamba günü Nefess Yoga'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek. 
 
Bilgi ve kayıt için: info@halkaartproject.net
 
*https://www.facebook.com/NefessYoga
 
* www.nefessyoga.com/
 
"Başınızın üzerinde hafifçe dokunulduğunda kolaylıkla uyarılarak hayatınızda daha önce yapmakta zorlandığınız, tıkanıklık yaşadığınız durumları çözmenize yardımcı olacak 32 nokta olduğunu biliyor muydunuz? Bu noktalar hayattaki
Devamı ›


 

Sezgisel resim, doğal boya ve İstanbul gezileri

Tarih : 30.11.-0001

Sezgisel resim, doğal boya ve İstanbul gezileri
 
10-12 Temmuz 2015
Eğitmen: Mine Yapar
 
 
İstanbul’un Quartier Latin’i Moda semtinde gerçekleştireceğimiz bu 2 günlük derinleşme atölyesinde iç dünyanızın renklerini, doğal boyaları ve İstanbul’un sanatsal boyutunu keşfe çıkın!
Devamı ›


 

Hellim Peyniri Atölyesi 2

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Hellim Peyniri Atölyesi"  Nejat Pars eğitmenliğinde 14 Haziran 2015, 14:00 - 17:30 arasında, halka sanat/ galeri'de!

Devamı ›


 

Bitki Takibi ve Güçlendirme Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin ve Tohum Emanetçileri Derneği'nin Düzenlediği "Bitki Takibi ve Güçlendirme Atölyesi" 14 Haziran 2015 Pazar, 11:00-13:30, halka sanat /galeri'de!
Devamı ›


 

Sağlıklı Dondurma Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin organize ettiği "Sağlıklı Dondurma Atölyesi" 13 Haziran 2015 Cumartesi, 13:00 - 15:00 saatleri arasında, halka sanat/ galeri'de!
Devamı ›


 

Balarısının Ekolojisi ve Ekolojik Arıcılığa Giriş

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin organize ettiği "Balarısının Ekolojisi ve Ekolojik Arıcılığa Giriş" 24 Mayıs 2015 Pazar, 11:00 - 17:00 saatleri arasında, halka sanat/ galeri'de!
Devamı ›


 

Senem Tüfekçioğlu ile Pratik Ev Permakültürü

Tarih : 30.11.-0001

Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü (TPAE) tarafından, İstanbul Permakültür Kolektifi’nin katkılarıyla düzenlenen  "Senem Tüfekçioğlu ile Pratik Ev Permakültürü" 16-17 Mayıs Cumartesi- Pazar, 10:00-18:00  halka sanat/ galeri'de!

Devamı ›


 

Abur Cubura En Güzel Alternatifler Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin organize ettiği "Abur Cubura En Güzel Alternatifler Atölyesi" 10 Mayıs 2015 Pazar, 13:00 - 15:00 saatleri arasında, halka sanat/ galeri'de!
 
Eğitmen: İpek Kuşçu

Devamı ›


 

Beyaz Peynir Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin organize ettiği "Beyaz Peynir Atölyesi" 2 Mayıs 2015 Cumartesi, 13:00 - 17:00 saatleri arasında, halka sanat/ galeri'de!
 
Eğitmen: Nejat Pars
Devamı ›


 

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine Giriş Kursu

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine Giriş Kursu" 3-4// 18-19 Nisan 2015 Cumartesi- Pazar, 10:00-18:00, halka sanat/ galeri'de!

Devamı ›


 

Onarıcı Tarım: Kim? Ne? Neden? Nasıl?

Tarih : 30.11.-0001

 
İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Onarıcı Tarım: Kim? Ne? Neden? Nasıl?" 28-29 Mart 2015 Cumartesi- Pazar, 10:00-17:30, halka sanat/ galeri'de!
Devamı ›


 

Raw Vegan Mutfak Beslenme ve Yaşam Stili Eğitimi

Tarih : 30.11.-0001

21-22 Mart 2015, Cumartesi-Pazar, halka sanat/ galeri'de!
 
* Beslenme farkındalığınızı geliştirecek, 
* Duygular ile besinlerin ilişkisini anlayacak ve daha derin bir bakış açısı kazanacak,
Devamı ›


 

Arazide Su Tutma Yoluyla Ekolojik Onarım

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Arazide Su Tutma Yoluyla Ekolojik Onarım" 14 Mart 2015 Cumartesi, 13:00-17:00, halka sanat/ galeri'de!
Devamı ›


 

Gıda Ormanı Eğitimi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Gıda Ormanı Eğitimi" 10 Mart 2015 Salı, 10:00-18:00, halka sanat/ galeri'de!
Devamı ›


 

Tulum Peyniri Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Tulum Peyniri Atölyesi" 08 Mart 2015 Pazar, 14:00 - 18:30, halka sanat/ galeri'de!
Devamı ›


 

Kır Çocuklarının Özgen'i ile Soğuk Yöntem Sabun Yapım Atölyesi 8

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Kır Çocuklarının Özgen'i ile Soğuk Yöntem Sabun Yapım Atölyesi 8" 8 Mart 2015 Pazar, 11:00-14:00, halka sanat/ galeri'de!

Devamı ›


 

Glutensiz Ekmek ve Kraker Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Glutensiz Ekmek ve Kraker Atölyesi" 7 Mart 2015 Cumartesi, 13:00-17:00, halka sanat/ galeri'de!

Devamı ›


 

Gıda Ormanı, Sosyokrasi, Doğal Arı Yetiştiriciliği

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Gıda Ormanı, Sosyokrasi, Doğal Arı Yetiştiriciliği" 03 Mart 2015 Salı ,13:00-16:00, halka sanat/galeri'de!

Devamı ›


 

Geçmişin Bilgeliği Bugünün Bilgisi ile Toprak Yapılar

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Geçmişin Bilgeliği Bugünün Bilgisi ile Toprak Yapılar" 01 Mart 2015 Pazar, 11:00-16:00, halka sanat/galeri'de!

Devamı ›


 

Doğal Boya ile Sezgisel Resim Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

15 Mart 2015 Pazar, halka sanat/ galeri'de!
 
Eğitmen: Mine Yapar
Sabah 11:00-13:00 çocuk (6-10) ve anne-babaları için kısa bir atölyemiz olacak. Ücret: 100 TL 
Öğleden sonra 15:00-18:00 atölyemize 15+ herkes katılabilir. Ücret: 120 TL
Devamı ›


 

Baharat Kullanımı ve Şifalı Beslenmeye Giriş Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Baharat Kullanımı ve Şifalı Beslenmeye Giriş Atölyesi" 28 Şubat 2015 Cumartesi, 13:00-16:00, halka sanat/galeri'de!

Devamı ›


 

Mozzeralla Peyniri Atölyesi 2

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Mozzeralla Peyniri Atölyesi" 15 Şubat 2015 Pazar, 14:00 - 17:30, halka sanat/ galeri'de!
Devamı ›


 

Bahara Hazırlık - Tohum Ekme, Fide Oluşturma ve Sebze Yetiştirme Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi ve Emanetçiler Derneği'nin düzenlediği "Bahara Hazırlık - Tohum Ekme, Fide Oluşturma ve Sebze Yetiştirme Atölyesi" 15 Şubat 2015 Pazar, 11:00-13:30, halka sanat/ galeri'de!

Devamı ›


 

Boost Digestion, Mood and Energy with Home-fermented Superfoods 2

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Boost Digestion, Mood and Energy with Home-fermented Superfoods" 14 Şubat 2015, Pazar, 13:00 - 16:00 arasında, halka sanat/ galeri'de!
Devamı ›


 

Fitoterapiye Giriş

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Fitoterapiye Giriş" 8 Şubat 2015 Pazar, 13:00-17:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Şaduman Karaca

Devamı ›


 

Şiddetsiz İletişim Semineri

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Şiddetsiz İletişim Semineri" 7 Şubat 2015 Cumartesi, 13:00-16:00, halka sanat/ galeri'de!

Eğitmen: Vivet Alevi 

Devamı ›


 

Raw Vegan Mutfak Beslenme ve Yaşam Stili Eğitimi

Tarih : 30.11.-0001

21-22 Şubat 2015, Cumartesi-Pazar, halka sanat/ galeri'de!

Beslenme farkındalığını keşfetme ve geliştirme

Devamı ›


 

Mozzeralla Peyniri Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin organize ettiği "Mozzeralla Peyniri Atölyesi" 10 Ocak 2015, Cumartesi, 13:00 - 17:00 arasında, halka sanat/ galeri'de!

Devamı ›


 

Boost Digestion, Mood and Energy with Home-fermented Superfoods

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin organize ettiği "Boost Digestion, Mood and Energy with Home-fermented Superfoods" 11 Ocak 2015, Pazar, 13:00 - 16:00 arasında, halka sanat/ galeri'de!

Devamı ›


 

Senem Tüfekcioğlu ile Pratik Ev Permakültürü (PEP)

Tarih : 30.11.-0001

13-14 Aralık 2014 Cumartesi-Pazar, 10:00-18:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Pratik Ev Permakültürü kursunda, Permakültür Etikleri, Tasarım İlkeleri ve bunların bir şehir ortamında ne şekilde kullanılabileceğini öğreneceğiz.
 
İki gün süren kurs sırasında, şehir hayatımızda iç içe olduğumuz tüketim maddelerini yakından tanıyacağız ve alternatif çözümlerden bahsedeceğiz.
Devamı ›


 

Avustralya Zaytuna Çiftliği Stajı - Murat Onuk

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin organize ettiği "Avusturalya Zaytuna Çiftliği Stajı" atölyesi Murat Onuk ile 21 Aralık 2014, 14:00 - 17:00 saatleri arasında halka sanat/ galeri'de!
 
Avusturalya Permakültür Araştırma Enstitüsünün araştırma ve eğitim merkezi olan Zaytuna çiftliği 2001 yılında kurulmuştur.
 
Murat Onuk, bu çiftlikte yaptığı 10 haftalık stajı bizlere anlatacak.
Devamı ›


 

Kır Çocuklarının Özgen'i ile Soğuk Yöntem Sabun Yapım Atölyesi 7

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Kır Çocuklarının Özgen'i ile Soğuk Yöntem Sabun Yapım Atölyesi 7" 7 Aralık 2014, 13:00-16:00 arasında, halka sanat/ galeri'de!
 
Kendi Kendine Yeterlilik Atölyeleri kapsamında keyifle sizlerle birlikte olacağımız çok güzel bir atölyemiz var...
 
En temel formülasyon üzerinden tamamen doğal malzemeler kullanarak, hammaddeleri tanıyarak, reaksiyona bakarak sabun yapımını öğrenecek, dilerseniz sabununuzu doğal yağlarla kokulandırıp, kuru çiçeklerle zenginleştirebileceksiniz.
Devamı ›


 

Hellim Peyniri Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin organize ettiği "Hellim Peyniri Atölyesi"  Nejat Pars eğitmenliğinde 6 Aralık 2014, 13:00 - 17:00 arasında, halka sanat/ galeri'de!
 
Siz de hazır aldığınız ürünlerdeki katkı maddelerinden rahatsız olanlardan mısınız? Çocuğunuz için elinizden geldiği kadarıyla en doğal olanı araştıranlardan mısınız? O zaman sizi, bizimle birlikte Kendi Kendine Yeterlilik Atölyeleri kapsamında, ''Hellim Peyniri'' yapmaya davet ediyoruz.
Devamı ›


 

Kağıt Yapımı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

26 Aralık 2014, Cuma, 13:00-15:00, halka sanat/ galeri'de!

Kullanılmış kağıtlardan geri dönüşüm yöntemi ile yeniden kağıt yapıyoruz. Kağıt yapımı aşamasında ise isteğimize göre renklendiriyoruz, yapraklar ve çiçekler ekliyoruz. 

Atölye Şefi: Gonca Göde

Katılım Ücreti: 40 TL

Devamı ›


 

Ahşap Yontma Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

12 Aralık 2014, Cuma, 16.00-19:00, halka sanat/ galeri'de!

Bir çakı ya da bir maket bıçağı kullanarak ahşap yontma tekniği ile meyve ve sebze figürleri elde edeceğiz. 

Atölye Şefi: Oktay Aydın 

Katılım Ücreti: 50 TL

Kontenjan: 10 kişi

Devamı ›


 

Keçeden Çanta Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

11 Aralık 2014, Perşembe, 16:00-19:00, halka sanat// galeri'de!

Kalın kalıp keçelerle ister daire ister kare şeklinde farklı dikiş tenikleri ile keçeden çanta yapıyoruz. 
 
Atölye Şefi: Fatma Güden
 
Katılım Ücreti:60 TL
Devamı ›


 

Kendi Defterini Yap Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

19 Aralık 2014 Cuma, 13:00-15:00, halka sanat/galeri'de!

Defter severler için kendi defterini tasarlama atölyesi... Yaratıcı modellerden farklı dikiş tekniklerine, el yapımı defterlerle ilgili bilmek istediğiniz her şey bu atölyede. Kağıt, kumaş, deri, plastik gibi aklınıza gelebilecek, tasarımınızda kullanmak istediğiniz her türlü malzemeyi yanınızda getirmeyi unutmayın. Öğretmesi bizden, yaratıcılık sizden!

Devamı ›


 

Steve Read ile Permakültür Tasarım Sertifikası Kursu

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Steve Read ile Permakültür Tasarım Sertifikası Kursu 18-28 Kasım 2014, 10:00-18:00 saatleri arasında halka sanat/ galeri'de!
 
Yaşananlar üzerinize üzerinize mi geliyor? Ne yapabilirim diye düşünüp, nereden başlayabileceğinizi mi bilmiyorsunuz?
 
O zaman size Steve Read'in cümleleri ile cevap verelim: "Permakültürün, yok ettiğimiz ve yeniden yapılandırmak istediğimiz toplulukların onarımı için iyi uyarlanmış ve fonksiyonel bir araç olduğuna inanıyorum."
Devamı ›


 

Şehir Bahçeleri: Sivil İnisiyatifler, Örgütlenme Modelleri ve Montréal Sunumu

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Şehir Bahçeleri: Sivil İnisiyatifler, Örgütlenme Modelleri ve Montréal Sunumu" Dilek Ayman eğitmenliğinde 16 Kasım 2014, Pazar 11:00 - 16:00 saatleri arasında halka sanat/ galeri'de!

Kentsel tarım şehrin kendisi kadar eski bir gerçeklik. İnsanlık tarihi boyunca, hızlı ve etkili ulaşım olmadığı zamanlarda, kent içinde ve çeperlerinde taze sebze, meyve ve şifalı ot üretimi yapılageldi. 
Devamı ›


 

Kaşar Peyniri Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Kaşar Peyniri Atölyesi" Nejat Pars eğitmenliğinde 15 Kasım 2014, Cumartesi 13:00 - 17:00 arasında halka sanat/ galeri'de!
 
Siz de hazır aldığınız ürünlerdeki katkı maddelerinden rahatsız olanlardan mısınız? Çocuğunuz için elinizden geldiği kadarıyla en doğal olanı araştıranlardan mısınız? O zaman sizi, bizimle birlikte Kendi Kendine Yeterlilik Atölyeleri kapsamında, ''Kaşar Peyniri'' yapmaya davet ediyoruz.
Devamı ›


 

Permakültüre Giriş Kursu

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Permakültüre Giriş Kursu Dilek Yalçın Demiralp ve Seda Ergazi'nin eğitmenliğinde 1 ve 2 Aralık 2014 tarihlerinde 10:00-18:00 arasında halka sanat/ galeri'de!

Permakültüre Giriş kursu, permakültürün ne olduğunun özünü kavramak isteyen herkesin faydalanabileceği 2 günlük bir kurstur. Katılım için herhangi bir ön koşul yoktur.
Devamı ›


 

Su: Kullanımı, Hasadı,Arıtımı,Tasarrufu

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Kompost ve Bokashi Kompostu Atölyesi" Emre Rona ile 25 Ekim 2014, Cumartesi, 11:00-16:00 arasında halka sanat/ galeri'de!

Su, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bedenimizin büyük bölümü ve benzer şekilde Dünyanın büyük bir bölümü sudan oluşmakta. Ancak biz ona yeterince değer verebiliyor muyuz? Kaynaklarımızı doğru yerde ve zamanda kullanabiliyor muyuz?

Devamı ›


 

Kompost ve Bokashi Kompostu Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "Kompost ve Bokashi Kompostu Atölyesi" Emre Rona ile 26 Ekim 2014, Pazar, 13:00-16:00 arasında halka sanat/ galeri'de!

Mutfaklarımızdan her gün çıkan organik atıkları yeniden değerlendirmek ve onlardan toprak üretmek mümkün. Kompost yapmak hem ev ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük kazanç ama her şeyden önemlisi, topraktan aldıklarımızı, toprağa iade etmek yaşamımızın devamı için gerekli.
Devamı ›


 

Beyaz Peynir Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

 
İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Beyaz Peynir Atölyesi Nejat Pars ile 18 Ekim 2014 Cumartesi, 13:00 - 17:00 arasında halka sanat/ galeri'de!
 
Siz de hazır aldığınız ürünlerdeki katkı maddelerinden rahatsız olanlardan mısınız? Çocuğunuz için elinizden geldiği kadarıyla en doğal olanı araştıranlardan mısınız? O zaman sizi, bizimle birlikte Kendi Kendine Yeterlilik Atölyeleri kapsamında, Beyaz Peynir yapmaya davet ediyoruz.
Devamı ›


 

İsrail'de Ekoköyler Geçmişi, Bugünü, Geleceği

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği "İsrail'de Ekoköyler Geçmişi, Bugünü, Geleceği" eğitmen Shaul Shaham ile 27 Eylül Cumartesi, 13:00-17:00'da halka sanat/ galeri'de!

Köyler bazı toplumlarda çekirdek, yapı taşı olmuştur. Ülkenin varlığı onların üzerine kurulmuştur. İsrail de bunlardan biri. Oradaki toplulukların nasıl oluştuğunu, Kibbutzları, ekolojik hayatı merak edenler için bizzat orada doğmuş, büyümüş ve permakültür eğitimi almış Shaul Shaham bizlerle olacak.

Devamı ›


 

Doğal Sirke Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği Doğal Sirke Atölyesi, Leyla Kabasakal ile 27 Eylül Cuma, 11:00-13:00 arasında halka sanat/ galeri'de! 

Eylül hasat ayı... Kışlıkları hazırlamanın tam zamanı. Elmanın, üzümün, incirin ve daha pek çok meyvenin en güzel, en olgunları elinizin altında iken, kendi sirkenizi kendinizin hazırlaması, aynı maya ile ailenizin sirkesini üretmeniz, saklamanız, çocuklarınıza, torunlarınıza miras bırakmanız mümkün.
Devamı ›


 

Çini Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

10 Ekim 2014 Cuma, 16:00-20:00, halka sanat/ galeri'de!

Geleneksel yöntemler ve malzemeler ile çinilerin üzerine istediğiniz desenleri ve çizimleri çizip atölye şefimizin göstereceği teknikler ile çinilerimizi hazırlıyoruz. İki gün sürecek fırınlanma işlemi bittikten sonra çinilerimiz hazır! Malzemeler bizden, tasarımlar sizden!

Devamı ›


 

Yetişkinler için Polimer Kilden Taş Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

18 Eylül 2014 Perşembe, saat: 17:00-19:00, halka sanat/ galeri'de!

Polimer Kil (Fimo Hamuru) kolayca yoğrulabilen, renklerin birbirine rahatça karışabilirliği, her türlü şekli verilen çalışması zevkli bir malzemedir. 

Bu atölyede polimer kil ile taşları  tasarladığımız desenlerle renklendirip, fırınlıyoruz. Taşlar ve tasarımlar sizden!

Devamı ›


 

Tohum Alma ve Saklama Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

20 Eylül 2014 Cumartesi, 13:00- 16:00, halka sanat/ galeri'de!

Geçmişe ve geleceğe sadakat için, Emanetçiler Derneği'nin de dediği gibi dünyayı torunlarımızdan emanet aldığımız için, tohumlarımıza sahip çıkalım...
Yerel türleri koruyalım, yok oluşlarının önünde duralım diyoruz.
Devamı ›


 

Soğuk Yöntem Sabun Yapım Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

21 Eylül 2014 Pazar, 13:00-16:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Özgen Saatçılar'la 6.sında keyifle sizlerle birlikte olacağımız çok güzel bir atölyeye davetlisiniz.
Devamı ›


 

Yetişkinler ve Çocuklar için Kağıt Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

13 Eylül 2014 Cumartesi, 11:00-16:00, halka sanat galeri'de!
 
Kendi kendine yeterlilik atölyeleri kapsamında sizlerle geri dönüşüm ürünü kağıtlar yapacağız...
 
Evinizde kullanmadığınız kağıtları, vazoda kurumuş çiçeklerinizi, onların yapraklarını, kullanılmış çay poşetlerini, elyaf ve lifleri yeniden kağıda dönüştürüyoruz...
Devamı ›


 

Sezgisel Resim Atölyesi ve Doğal Boya Hazırlama

Tarih : 30.11.-0001

23 Ağustos 2014, Cumartesi, 13:00-16:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Her çocukta olan yaratıcılık ve doğallık çoğumuzda yetişme sürecinde bastırılır. Nitekim Picasso ¨Her çocuk sanatçıdır. Mesele büyüyünce sanatçı kalabilmektedir¨ demiştir. Sezgisel resim egzersizleriyle yaratıcılığımızı serbest bırakacak ve iç dünyamızın imgelerini ortaya çıkartacağız. 
Devamı ›


 

Deri Çanta Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

13 Temmuz 2014 Pazar, 14:00-17:00, halka sanat galeri'de!

Bu bahar deri çantamızı özel dikiş tekniği ile kendimiz yapıyoruz.

Devamı ›


 

Seramik Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

10 Temmuz 2014 Perşembe, 15:00-17:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Çamurla oynamayı sevmeyen var mı? Biz yok diye düşündük ve hangi yaşta olursak olalım içimizde uyuyan yaratıcı canavarı ortaya çıkarabiliriz dedik!
 
Bardaklar vazolar, kullanılabilir ev eşyaları yapıyoruz. Fırınlama işlemi bittikten sonraki ikinci oturumun gününe hep beraber karar vereceğiz.
Devamı ›


 

Hikayeli Karakter Yaratma Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

6 Temmuz 2014 Pazar, 14:00-16:00, halka sanat galeri'de!
 
Bu atölye çalışmasında çocuklar eğitmen tarafından yazılan hikayeyi dinledikten sonra zihinlerinde canlanan karakteri; karton, kumaş parçaları, düğme, kurdele, yün iplik gibi malzemeler kullanarak canlandırıyorlar!
Böylece, hikayedeki karakterler hayat buluyor, çocukların yeni arkadaşları oluyor!
Devamı ›


 

Kendi Defterini Yap Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

12 Temmuz 2014 Cumartesi, 14:00-16:00, halka sanat/galeri'de!

Defter severler için kendi defterini tasarlama atölyesi...

Yaratıcı modellerden farklı dikiş tekniklerine, el yapımı defterlerle ilgili bilmek istediğiniz her şey bu atölyede.

Devamı ›


 

Çocuklar İçin Renk ve Işık Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

22 Haziran 2014 Pazar, 13:00-15:00, halka sanat/ galeri'de!

Atölyemize ışık ve rengin ne olduğuyla başlayacağız. Renk çemberinden yola çıkarak özgün renk paletlerimizi oluşturacağız. Renkli asetatlar, duy ve ampül ile kendi lambalarımızı yapacağız.

Devamı ›


 

Deriden Çanta Yapımı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

15 Haziran 2014 Pazar, 14:00-17:00, halka sanat/ galeri'de!

Bu yaz deri çantamızı özel dikiş tekniği ile kendimiz yapıyoruz. İsterseniz kullanmak istediğiniz boncuk, düğme vs. gibi malzemeleri yanınızda getirebilirsiniz.

Devamı ›


 

Sutaşı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

14 Haziran 2014 Cumartesi, 13:00-15:00, halka sanat/ galeri'de!

1800'lerin süsleme tekniği sutaşı'nı (soutache) bugüne taşımaya devam ediyoruz!

Devamı ›


 

Mutant Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

8 Haziran 2014 Pazar, 11:00-14:00, halka sanat/ galeri'de!

Mutantlar doğadaki ve insandaki iyiliği ve sevgiyi temsil eden yumuşacık yaratıklardır. Birer oyuncak değil, yanınızda olan dostlarınızdır.

Devamı ›


 

Kendi Defterini Yap Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

7 Haziran 2014 Cumartesi, 14:00-16:00, halka sanat/galeri'de!

Defter severler için kendi defterini tasarlama atölyesi kabine nadire'de!

Yaratıcı modellerden farklı dikiş tekniklerine, el yapımı defterlerle ilgili bilmek istediğiniz her şey bu atölyede.

Devamı ›


 

Seramik Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

6 Haziran 2014 Cuma, 17:30-19:30, halka sanat/ galeri'de!

Çamurla oynamayı sevmeyen var mı? Biz yok diye düşündük ve hangi yaşta olursak olalım içimizde uyuyan yaratıcı canavarı ortaya çıkarabiliriz dedik!

Devamı ›


 

Permakültüre Giriş (3)

Tarih : 30.11.-0001

10-11 Mayıs 2014, Cumartesi-Pazar, 10:00-18:00, halka sanat/ galeri'de!

Permakültür tasarım kuramının ve ilkelerinin ele alındığı giriş kursu; kentselden kırsala, küçükten büyük ölçeğe birçok farklı durumda ve iklim koşullarında sürdürülebilirinsan yerleşimleri tasarımının ve bu bağlamda gıda üretimi, ev tasarımı, inşaat, enerji tasarrufu ve üretimi ve permakültür çözümlerini destekleyecek alternatif iktisadi yapılanmalar ve hukuki stratejiler gibi konuların ayrıntılı bir şekilde incelendiği 72 saatlik Permakültür Tasarım Sertifikası(PDC) kursunun bir özeti niteliğindedir.

Devamı ›


 

Çocuklarla Kitap Çemberi

Tarih : 30.11.-0001

Çocuklarla Kitap Çemberi her Cuma, 16:30 halka sanat/ galeri'de!
 
Maymun Kral'ın ,Oburcuk Keskin Diş'in, kanatlı kediler, sihirli şemsiyeler, küçük kara balıklar ve daha nicelerinin dünyasına dalıyoruz. Kitabını kapan gelsin!
 
Kitap Okuyan Çocuklar Projesi işbirliği ile
Devamı ›


 

Bez Bebek Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

30 Mayıs 2014 Cuma, 17:30-19:30, halka sanat/ galeri'de!                        

Düğmelerden, kumaşlardan dilediğiniz karakterin bez bebeğini bu atölye de yapabilirsiniz.  

Devamı ›


 

Kendi Defterini Yap Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

16 Mayıs 2014 Cuma, 17:30-19:30, halka sanat/ galeri'de!

Defter severler için 16 Mayıs Cuma kendi akıl defterini tasarlama atölyesi kabine nadire’de! Yaratıcı modellerden farklı dikiş tekniklerine, el yapımı defterlerle ilgili bilmek istediğiniz her şey bu atölyede.

Kâğıt, kumaş, deri, plastik gibi aklınıza gelebilecek, tasarımınızda kullanmak istediğiniz her türlü malzemeyi yanınızda getirmeyi unutmayın. Öğretmesi bizden, yaratıcılık sizden!

Devamı ›


 

Fimo Hamuru Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

9 Mayıs 2014 Cuma, 17:30- 19:30, halka sanat /galeri’de!

Polimer Kil (Fimo Hamuru) kolayca yoğrulabilen, renklerin birbirine rahatça karışabilirliği, her türlü şekli verilen çalışması zevkli bir malzemedir. 

Bu atölyede polimer kile şekil verip renkleri karıştırarak bir tasarım oluşturacağız daha sonra tasarladığımız bu objeyi fırında pişirip istediğiniz tasarım haline getireceğiz.

Devamı ›


 

Soğuk Yöntem Sabun Yapım Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

03 Mayıs 2014 Cumartesi, 13:00-16:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Kendi kendine yeten toplum bireyleri olmak adına evde neler yapabiliriz diyorsanız, en temel formülasyon üzerinden tamamen doğal malzemeler kullanarak, hammaddeleri tanıyarak, reaksiyona bakarak sabun yapımını öğrenecek, dilerseniz sabununuzu doğal yağlarla kokulandırıp, kuru çiçeklerle zenginleştirebileceksiniz.
Devamı ›


 

Dönüm Hattı (Keyline) Tasarım Yöntemine Giriş – Toprak Verimliliği ve Suyun Bereketiyle Çiftlik Planlaması

Tarih : 30.11.-0001

Bu bir günlük eğitim, dönüm hattı tasarımıyla, çiftliğin tamamının planlanmasını ve tasarım sürecini anlatır. Dönüm hattı (keyline) ölçeğindeki sürekliliği rehber olarak kullanarak, kuraklığa dayanıklı, toprak üreten, faydalı ve sürdürülebilir tarım arazilerinin bu planlama sürecindeki faydalarını keşfedeceğiz.
Devamı ›


 

Stencil Tişört Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

 27 Nisan 2014 Pazar, 17:30-19:30, halka sanat/ galeri'de!
 
Siz "tişört atölyesi" dediğimize bakmayın. Kumaş olan herşeyi kişiye özel tasarım haline getirebilirsiniz. Pantolon, etek, cüzdan, çanta hatta kumaş ayakkabılarınızı bile!
Peki nasıl yapacağız? Stencil (kalıp) haline getirmek istediğinizi resmi, logoyu, yazıyı vs. kabinenadire@halkaartproject.net  adresine gönderin. 
Devamı ›


 

Linol Baskı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

 27 Nisan 2014 Pazar, 10:30-12:30, halka sanat / galeri'de!
 
Linolyum plakaları kazıyor, daha sonra yarattığımız eserleri desensiz tişört ve bez çantalara basarak özgün hale getiriyoruz. Üzerine baskı yapmak istediğiniz kumaşlar, tişörtler, çantalar sizden, geri kalan malzemeler bizden.
Devamı ›


 

Origamı Atölyesi / Çiçek Tacı Yapımı

Tarih : 30.11.-0001

26 Nisan 2014 Cumartesi, 17:30-19:30, halka sanat/ galeri'de!
 
Bahar geldi, kırlara çıkma vakti! Çiçekleri koparmadan kendi çiçek taçlarımızı kendimiz yapalım dedik. Atölyemizde yapımını öğreneceğimiz origami çiçekleri taçlarımıza monte ederek ve aksesuarlarla süsleyerek rengarenk çiçek taçları hazırlayacağız.
Devamı ›


 

Seramik Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

26 Nisan 2014 Cumartesi, 10:30-12:30, halka sanat/ galeri'de!
 
Çamurla oynamayı sevmeyen var mı? Biz yok diye düşündük ve hangi yaşta olursak olalım içimizde uyuyan yaratıcı canavarı ortaya çıkarabiliriz dedik!
Devamı ›


 

Deriden Çanta Yapımı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

20 Nisan 2014 Pazar, 17:30-19:30, halka sanat/ galeri'de!

Bu bahar deri çantamızı özel dikiş tekniği ile kendimiz yapıyoruz. İsterseniz  kullanmak istediğiniz boncuk, düğme vs. gibi malzemeleri yanınızda getirebilirsiniz. 

Devamı ›


 

Hikayeli, Karakter Yaratma Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

20 Nisan 2014 Pazar, 10:30-12:30, halka sanat galeri'de!
 
Bu atölye çalışmasında çocuklar eğitmen tarafından yazılan hikayeyi dinledikten sonra zihinlerinde canlanan karakteri; karton, kumaş parçaları, düğme, kurdele, yün iplik gibi malzemeler kullanarak canlandırıyorlar!
Devamı ›


 

Bez Bebek Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

13 Nisan 2014 Pazar, 17:00-19:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Düğmelerden, kumaşlardan dilediğiniz karakterin bez bebeğini bu atölyede yapabilirsiniz. 
Devamı ›


 

Kendi Defterini Yap Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

25 Nisan 2014 Cuma, 17:30-19:30, halka sanat/ galeri'de!
 
Defter severler için 25 Nisan Cuma kendi akıl defterini tasarlama atölyesi kabine nadire’de! Yaratıcı modellerden farklı dikiş tekniklerine, el yapımı defterlerle ilgili bilmek istediğiniz her şey bu atölyede.
Devamı ›


 

Origami Atölyesi / Bahar Dalı Yapımı

Tarih : 30.11.-0001

18 Nisan 2014 Cuma, 17:30-19:30, halka sanat/ galeri'de!
 
Atölyemizde yapımını öğreneceğimiz origami çiçekleri, çiçek dallarına monte ederek ve aksesuarlarla süsleyerek rengarenk bahar dalları hazırlayacağız.
Devamı ›


 

Ekotopluluk

Tarih : 30.11.-0001

4 Mayıs 2014 Pazar, 10:00-16:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Büyüme ekonomisine dayalı tüketim toplumu sınır tanımayan ekolojik problemler yaratma yanında insan ilişkilerinde yarışı esas alarak yardımlaşmayı yok ediyor. Küresel ısınmanın yıkıcı etkileri ise bize ancak topluluk olarak ayakta kalabileceğimizi gösteriyor. 
Devamı ›


 

Kompost Yığma ve Solucan Kompostu Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

5 Nisan 2014 Cumartesi, 13:00-17:00, halka sanat/ galeri'de!

Geçen sene ilkini düzenlediğimiz "Kompost Atölyeleri" serisine devam ediyoruz. Evimizdeki organik atıkları yeniden toprağa dönüştürmenin keyfi büyük. Özellikle de şehir yaşamında, betonların içerisine gömülmüşken, onlar minik fidelerimize can veriyorlar.

Devamı ›


 

Su: Tasarrufu, Arıtması, Hasadı, Kullanımı

Tarih : 30.11.-0001

6 Nisan 2014 Pazar, 11:00-16:00 halka sanat/ galeri'de!

Su, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bedenimizin büyük bölümü ve benzer şekilde Dünyanın büyük bir bölümü sudan oluşmakta. Ancak biz ona yeterince değer verebiliyor muyuz? Kaynaklarımızı doğru yerde ve zamanda kullanabiliyor muyuz?

Devamı ›


 

Soğuk Yapım Sabun Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

29 Mart 2014 Cumartesi, 15:00-18:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Kendi kendine yeten toplum bireyleri olmak adına evde neler yapabiliriz diyorsanız, en temel formülasyon üzerinden tamamen doğal malzemeler kullanarak, hammaddeleri tanıyarak, reaksiyona bakarak sabun yapımını öğrenecek, dilerseniz sabununuzu doğal yağlarla kokulandırıp, kuru çiçeklerle zenginleştirebileceksiniz.
Devamı ›


 

Anne-Çocuk Etkileşim Grubu

Tarih : 30.11.-0001

Her perşembe 15:00-16:00 / 16:00-17:00 arası halka sanat projesi'nde!

15:00-16:00 : Yürüyenler için

16:00-17:00 : Emekleyenler için

Biraz oyun, biraz sohbet,, biraz çocuk gelişim takibi.

Devamı ›


 

Münevver Şen ile Nohut Mayalı Ekmek Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

29 Mart 2014 Cumartesi, 11:00-14:00, halka sanat/ galeri'de!

Doğal nohut mayası ile makinalara gerek kalmadan ekmek yapımını öğreniyoruz.

Devamı ›


 

Iraz Candaş ve Eren Toydemir ile Permakültüre Giriş

Tarih : 30.11.-0001

22-23 Mart 2014, Cumartesi-Pazar, 10:00-18:00, halka sanat/ galeri'de!

Permakültür tasarım kuramının ve ilkelerinin ele alındığı giriş kursu; kentselden kırsala, küçükten büyük ölçeğe birçok farklı durumda ve iklim koşullarında sürdürülebilirinsan yerleşimleri tasarımının

Devamı ›


 

Temel Tığ Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

15 Mart 2014 Cumartesi, 17:30-19:30, halka sanat/ galeri'de!

Şiş ve tığ ile oyuncak örme sanatı amiguruminin temel dikiş tekniklerini öğrenmek ve yapmaya başlamak için bu atölyede buluşalım.

Devamı ›


 

Hikayeli Karakter Yaratma Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

15 Mart 2014 Cumartesi, 11:00-13:00, halka sanat/ galeri'de!

Bu atölye çalışmasında çocuklar eğitmen tarafından yazılan hikayeyi dinledikten sonra zihinlerinde canlanan karakteri; karton, kumaş parçaları, düğme, kurdele, yün iplik gibi malzemeler kullanarak canlandırıyorlar.

Devamı ›


 

Senem Tüfekçioğlu ile Pratik Ev Permakültürü Kursu

Tarih : 30.11.-0001

8-9 Mart 2014 Cumartesi-Pazar, 10:00-18:00, halka sanat/ galeri'de!

Pratik Ev Permakültürü kursunda, Permakültür Etikleri, Tasarım İlkeleri ve bunların bir şehir ortamında ne şekilde kullanılabileceğini öğreneceğiz.

Devamı ›


 

Özlem Lesport ile "Denizler ve Balıklar" Çocuk Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

1 Mart 2014 Cumartesi, 13:00-14:30, halka sanat/ galeri'de!

İstanbul'un lüferini, levreğini, uzak okyanuslarda tanımadığımız dev mavi balinaların, orkinosların hikayesini dinleyeceğiz.

Devamı ›


 

Kendi Defterini Yap Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

1 Mart 2014 Cumartesi, 10:30-12:30, halka sanat/ galeri'de!

Defter severler için yaratıcı modellerden farklı dikiş tekniklerine, el yapımı defterlerle ilgili bilmek istediğiniz her şey bu atölyede.

Devamı ›


 

Steve Read ile Şehirde Permakültür Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

26 Şubat 2014 Çarşamba, 10:00-16:00, halka sanat / galeri'de!
 
1992 yılından beri Permakültür üzerine çalışmalar yapan ve Türkiye'de ilk Permakültür eğitimini verenlerden olan Steve Read ile Şehirlerde permakültür üzerine neler yapılabileceğini konuşacağız ve ardından
Devamı ›


 

Kompost ve Bokashi Kompostu Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

2 Şubat 2014 Pazar, 12:00-15:00, halka sanat/ galeri'de!

 
Genel olarak kompost nedir, bizim için neden önemlidir? Sorusunun cevabı üzerinde konuşacağız. 
Kısaca kompost çeşitlerinden bahsedeceğiz. 
Şehirde evimizde en basit şekilde hangi kompost çeşidini uygulayabileceğimizin üzerinde duracağız. 
Devamı ›


 

Bez Bebek Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

23 Şubat 2014 Pazar, 14:00-16:30, halka sanat/ galeri'de!
 
Düğmelerden, kumaşlardan dilediğiniz karakterin bez bebeğini bu atölyede yapabilirsiniz. 
Devamı ›


 

Kendi Defterini Yap Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

9 Şubat 2014 Pazar, 16:00-18:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Defter severler için yaratıcı modellerden farklı dikiş tekniklerine, el yapımı defterlerle ilgili bilmek istediğiniz her şey bu atölyede.
Devamı ›


 

Linol Baskı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

6 Şubat 2014 Perşembe, 19:30- 21:30, halka sanat/ galeri'de!

Linolyum plakaları kazıyor, daha sonra yarattığımız eserleri desensiz tişört ve bez çantalara basarak özgün hale getiriyoruz. Üzerine baskı yapmak istediğiniz kumaşlar, tişörtler, çantalar sizden, geri kalan malzemeler bizden.
Devamı ›


 

Amigurumi Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

2 Şubat 2014 Pazar, 16:30-18:30, halka sanat/ galeri'de!

Şiş ve tığ ile oyuncak örme sanatı amigurumiyi öğrenmek ve üretmek için bu atölyede buluşalım.

Devamı ›


 

Soğuk Yapım Sabun Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

22 Şubat 2014 Cumartesi, 13:00-16:00, halka sanat/ galerii'de!

Kendi kendine yeten toplum bireyleri olmak adına evde neler yapabiliriz diyorsanız, en temel formülasyon üzerinden tamamen doğal malzemeler kullanarak, hammaddeleri tanıyarak, reaksiyona bakarak sabun yapımını öğrenecek, dilerseniz sabununuzu doğal yağlarla kokulandırıp, kuru çiçeklerle zenginleştirebileceksiniz.

Devamı ›


 

Değişime İlham Ver

Tarih : 30.11.-0001

8 Şubat 2014 Cumartesi, 11:00-17:00 halka sanat/ galeri'de!

Gökçe Okullu 4-21 Temmuz tarihlerinde Almanya'da Sieben Linden Ekoköyü'nde Inspiring Change-Best Practices for Green Education eğitimine katıldı. Orada edindiği deneyimi aktarmak niyetiyle buluşmaya davet ediyor sizleri...

Devamı ›


 

Reçel ve Şurup Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

1 Şubat 2014 Cumartesi, 13:00-16:00 halka sanat/ galeri'de!

Kendi kendine yeterli toplum olma yönünde bir başka atölyemiz daha var: Reçel ve şurup atölyesi. İki farklı şekilde yapılacak olan reçel ve iki de şurup hazırlayacağız sizlerle birlikte. İlk reçelimizin ne olduğunu söylemiyoruz, çok büyük sürpriz. Elinizin her daim altında bulunan, ama hiç aklınıza gelmeyen bir malzemeyle yapacağız bu reçeli.

Devamı ›


 

Benim Ağacım, Bizim Ormanımız

Tarih : 30.11.-0001

25 Ocak 2014 Cumartesi 13:00-15:00, halka sanat projesi'nde!

Çocuklarınızın doğayı, ağaçları hayal edip, hikaye ile çeşit çeşit ağaçlar çizeceği, ağaç ekeceği, adına "Bizim Ormanımız" diyebileceği bir orman oluşturacağı, zevkli bir atölye hazırladık sizler için.

Devamı ›


 

Doğal Arıcılık Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

15 Şubat 2014 Cumartesi "Yeni Başlayanlar için" halka sanat projesi'nde! 

16 Şubat 2014 Pazar"Arıcılık Yapanlar için" halka sanat projesi'nde! 

Yeni Başlayanlar İçin

Bu atölyede doğal arıcılığın temellerini keşfedeceksiniz!

Devamı ›


 

Kasetten Aydınlatma Yapımı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

 26 Ocak 2014 Pazar, 11:00-13:00, halka sanat projesi'nde!
 
Kullanmadığımız, bir köşede duran, artık çalışmayan, ben bunları ne yapabilirim diye düşündüğümüz kasetlerimizden aydınlatma yapıyoruz. Sevdiğiniz kasetlerinizi getirin, onları aydınlatmaya dönüştürelim.
Devamı ›


 

Kendi Defterini Yap Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

25 Ocak 2014 Cumartesi, 17:00-19:00, halka sanat projesi'nde!
 
Defter severler için 25 Ocak Cumartesi kendi akıl defterini tasarlama atölyesi kabine nadire’de. Yaratıcı modellerden farklı dikiş tekniklerine, el yapımı defterlerle ilgili bilmek istediğiniz her şey bu atölyede.
Devamı ›


 

Sutaşı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

25 Ocak 2014 Cumartesi, 11:00-13:00, halka sanat projesi'nde!
 
1800'lerin süsleme tekniği sutaşı'nı (soutache) bugüne taşımaya devam ediyoruz! Deniz ve ceviz kabukları, boncuklar ve bilyeler, ponponlar ve düğmeler, karanfiller ve tarçınlar bizden, tasarımlar sizden!
Devamı ›


 

Linol Baskı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

 19 Ocak 2014 Pazar, 18:00- 20:00 , halka sanat projesi'nde!
 
Linolyum plakaları kazıyor, daha sonra yarattığımız eserleri desensiz tişört ve bez çantalara basarak özgün hale getiriyoruz. Üzerine baskı yapmak istediğiniz kumaşlar, tişörtler, çantalar sizden, geri kalan malzemeler bizden.
Devamı ›


 

Keçe ile Aksesuar Yapımı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

17 Ocak 2014 Cuma, 17:00-19:00, halka sanat projesi'nde!
 
Renk renk keçeleri kesip biçerek küçük karakterler, aksesuarlar, takılar yapıyoruz!!!
Devamı ›


 

Kukla Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

09 Ocak 2014 Perşembe, 18:30-20:30, halka sanat projesi'nde!
 
Kağıt parçalarından, gazetelerden ve artık kumaşlardan KUKLA yapıyoruz.
Devamı ›


 

Yün Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

05 Ocak 2014 Pazar, 16:00-18:00, halka sanat projesi'nde!
 
Kazaklarımıza yün yaması yapıyoruz, delikleri dönüştürüyoruz, eskileri yeniliyoruz. Eski beyaz kazağınızı getirin, siyah puantiyeler ekleyin. Laciverte bulutlar yapın, kırmızı kazağınız artık mavi dirsekli olsun! 
Devamı ›


 

Mutant Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

05 Ocak 2014 Pazar, 10:30-12:30, halka sanat projesi'nde!
 
Bu bir anne-çocuk atölyesidir.
Mutantlar doğadaki ve insandaki iyiliği ve sevgiyi temsil eden yumuşacık yaratıklardır.
Birer oyuncak değil, yanınızda olan dostlarınızdır.
Devamı ›


 

11-12 Ocak 2014 Permakültüre Giriş

Tarih : 30.11.-0001

11- 12 Ocak  2014 Cumartesi- Pazar, 10:00-18:00, halka sanat projesi'nde!

Permakültür tasarım kuramının ve ilkelerinin ele alındığı giriş kursu kentselden kırsala, küçükten büyük ölçeğe birçok farklı durumda ve iklim koşullarında sürdürülebilir insan yerleşimleri tasarımını ele alır.

Devamı ›


 

Soğuk Baskı Sabun Yapım Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

14 Aralık 2013 Cumartesi, halka sanat projesi'nde!

İstanbul Permakültür Kolektifi tarafından düzenlenen bu atölyede kağıt kalemlerimizi hazırlıyoruz. Özgen Saatçılar'ın anlatımıyla ve kendi elinden soğuk baskı sabun yapımını öğreniyoruz.

Devamı ›


 

Sutaşı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

22 Aralık 2013 Pazar, 17:00-19:00, halka sanat projesi'nde!

1800'lerin süsleme tekniği sutaşı'nı (soutache) bugüne taşımaya devam ediyoruz.

Deniz ve ceviz kabukları, boncuklar ve bilyeler, ponponlar ve düğmeler,  karanfiller ve tarçınlar bizden, tasarımlar sizden!

Devamı ›


 

Stencil T-Shirt Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

22 Aralık 2013 Pazar, 11:00-13:00, halka sanat projesi'nde!

Siz "t-shirt" atölyesi dediğimize bakmayın. Kumaş olan her şeyi kişiye özel tasarım haline getirebilirsiniz. Pantolon, etek, cüzdan, çanta, hatta kumaş ayakkabılarınızı bile! Peki nasıl yapacağız? 

Devamı ›


 

Origami Atölyesi / Geleneksel Yıldız Yapımı

Tarih : 30.11.-0001

21 Aralık 2013 Cumartesi, 17:00-19:00, halka sanat projesi'nde!

Atölyemizde geleneksel origami yıldız modellerini öğreniyoruz.

Eğer isterseniz onları yılbaşı aksesuarlarına dönüştürüyoruz. 

Devamı ›


 

Origami Atölyesi / Çelenk Yapımı

Tarih : 30.11.-0001

14 Aralık 2013 Cumartesi, 17:00-20:00, halka sanat projesi'nde!

Atölyemizde yapımını öğreneceğimiz origami çiçek ve yaprakları çelenklere monte ederek ve aksesuarlarla süsleyerek rengarenk çelenkler hazırlayacağız.

Eğer isterseniz tasarladığımız çelenkleri yeni yıl aksesuarına dönüştürebilirsiniz.

Devamı ›


 

Kendi Defterini Yap Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

14 Aralık 2013 Cumartesi, 11:00-13:00, halka sanat projesi'nde!

Defter severler için 14 Aralık Cumrtesi kendi akıl defterini tasarlama atölyesi kabine nadire'de.

Yaratıcı modellerden farklı dikiş tekniklerine, el yapımı defterlerle ilgili bilmek istediğiniz her şey bu atölyede.

Devamı ›


 

Keçe ile Aksesuar Yapımı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

8 Aralık 2013 Pazar, 11:00-13:00, halka sanat projesi'nde!

Renk renk keçeleri kesip biçerek küçük karakterler, aksesuarlar, takılar yapıyoruz!

Devamı ›


 

Mutant Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

7 Aralık 2013 Cumartesi, 11:00-14:00, halka sanat projesi'nde!

Mutantlar doğaya ve iyiliğe inanan sevgi dolu ve yumuşacık canlılardır.

Birer oyuncak değil, yanınızda olan dostlarınızdır.

Onlara karşı nazik olmanız ve kendilerini sevmeniz önemlidir.

Devamı ›


 

Fimo Hamuru Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

24 Kasım 2013 Pazar, 17:00- 19:00 halka sanat projesi'nde!
 
Polimer Kil(Fimo Hamuru) kolayca yoğurulabilen, renklerin birbirine rahatça karışabilirliği, her türlü şekil verilebilen zevkli bir malzemedir.
Devamı ›


 

Linol Baskı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

23 Kasım 2013 Cumartesi, 17:00-19:00, halka sanat projesi'nde!

Linolyum plakaları kazıyor, daha sonar yarattığımız eserleri desensiz tişört ve bez çantalara basarak özgün hale getiriyoruz.

Üzerine baskı yapmak istediğiniz kumaşlar, tişörtler, çantalar sizden, geri kalan malzemeler bizden.

Devamı ›


 

Aralık 2013 Kendin-Yap Atölyeleri

Tarih : 30.11.-0001

Bu ay Linol Baskı'dan, Origami'ye, Kendi Defterini Yap'tan, Oyuncak Atölyesi'ne, Sutaşı'ndan Stencil T-Shirt'e pek çok kendin-yap atölyesi hazırladık.

Atölye listesi ve atölyelerin tek tek duyurularını sayfalarımızdan izleyebilir, kayıt formunu doldurup siz de katılabilirsiniz.

Devamı ›


 

Çocuklar ile Yaratıcılık Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

11 Aralık-15 Ocak 2013, her Çarşamba, 17:30-19:30, halka sanat projesi'nde!

6-10 yaş grubu çocuklarını  Yaratıcılık Atölyesi'ne bekliyoruz! Atölye sonunda üretimlerimiz sergilenecektir. Atölye içeriği şöyledir:

Devamı ›


 

Okullarda Ekolojik Bahçe ve Permakültür Eğitimi 1

Tarih : 30.11.-0001

23-24 Kasım 2013 Cumartesi-Pazar, 10:00-17:30, halka sanat projesi'nde!

halka sanat projesi 23-24 Kasım 2013'te İstanbul Permakültür Kolektifi'nin düzenlediği atölyeye ev sahipliği yapıyor.

Devamı ›


 

Oyuncak Yapımı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

1 Aralık 2013 Pazar, 17:00-19:00, halka sanat projesi'nde!

Çocukluk yıllarımıza geri dönüş yapıp, kendi oyuncağımızı kendimiz yapıyoruz.

İstersen yeni yıl için kendine veya sevdiklerine hediyeler dikebilirsin.

Devamı ›


 

Yetişkinler İçin Fimo Hamuru Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

17 Kasım 2013 Pazar, 16:00- 18:00 halka sanat projesi'nde!

Polimer Kil (Fimo Hamuru) kolayca yoğrulabilen, renklerin birbirine rahatça karışabilirliği, her türlü şekli verilen çalışması zevkli bir malzemedir. 

Devamı ›


 

Linol Baskı Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

10 Kasım 2013 Pazar, 14:00- 16:00, halka sanat projesi'nde!

Linolyum plakaları kazıyor, daha sonar yarattığımız eserleri desensiz  tişört ve bez çantalara basarak özgün hale getiriyoruz.

Üzerine baskı yapmak istediğiniz kumaşlar, tişörtler, çantalar sizden, geri kalan malzemeler bizden.

Devamı ›


 

Nickelodeon Karakter Tasarım Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

9 Kasım 2013 Cumartesi, 16:00- 18:00, halka sanat projesi'nde!

Hadi gelin hep birlikte çocukluğumuzun en eğlenceli kanalı Nickelodeon ‘un müthiş karakterlerini keçeden ve fimodan oyuncaklar ve türlü aksesuarlara dönüştürelim!

Tabii çay içip kurabiye yiyerekten!

Devamı ›


 

Kendi Defterini Yap Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

9 Kasım Cumartesi, 12:00-14:00, halka sanat projesi'nde!

Defter severler için 9 Kasım Cumartesi kendi akıl defterini tasarlama atölyesi kabine nadire’de.

Yaratıcı modellerden farklı dikiş tekniklerine, el yapımı defterlerle ilgili bilmek istediğiniz her şey bu atölyede...

Devamı ›


 

3 Renk 1 Çizgi / Çocuklar İçin Temel Sanat Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

5-26 Kasım arası her Salı 5-7 yaş grubu çocuklarını Temel Sanat Atölyesi 3 Renk 1 Çizgi'ye bekliyoruz.

Devamı ›


 

Yetişkinler İçin Drama Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

7-28 Kasım arası her Perşembe, 19:00, halka sanat projesi'nde!

halka sanat projesi'nde oyunculuğa başlangıç aşamasında dört haftalık temel eğitim.

Devamı ›


 

Genç Sinema Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

10-16 yaş grubu hem sinemayla tanışıyor, hem kendi filmini yapıyor! 

Teoriden pratiğe sinemayı deneyimlemek için, Kasım'da başlayacak 5 haftalık atölyemizde sizi sinemayla buluşmaya bekliyoruz.

Devamı ›


 

Pratik Ev Permakültürü (PEP) Kursu

Tarih : 30.11.-0001

2-3 Kasım 2013, Cumartesi-Pazar, 10:00-18:00, halka sanat projesi'nde!

İstanbul Permakültür Kolektifi tarafından Senem Tüfekçioğlu eğitmenliğinde düzenlenen bu atölye sonunda katılımcılar Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü onaylı sertifika alıyorlar.

Devamı ›


 

Serigrafi Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

20 Ekim  2013 Pazar, 13:00-15:00, halka sanat projesi'nde!

Erbil Sivaslıoğlu’yla  serigrafi baskısının temellerini öğreniyoruz.

Sonrasında evinizde bile devam edebileceğiniz bu tarihi baskı tekniğiyle kumaş, ahşap veya kağıt fark etmeksizin harika sonuçlar alabiliyorsunuz.

Devamı ›


 

Genç Sinema Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

17 Ağustos- 14 Eylül 2013, halka sanat projesi'nde!

10-16 yaş grubu hem sinemayı öğreniyor, hem kendi filmini yapıyor!

Teoriden pratiğe sinemayı deneyimlemek için, Kasım'da başlayacak 5 haftalık atölye programı şu şekilde:

Devamı ›


 

Permakültür Toplantıları-5: Doğal Arıcılık Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

4-5 Mayıs Cumartesi-Pazar 2013, halka sanat projesi'nde!

Bu atölyemiz, az ya da çok arıcılıkla upraşıp "Doğal Arıcılığı" öğrenmek isteyenler içindir.

Doğal arıcılık nedir?

Doğal arıcılık neden önemlidir?

Devamı ›


 

YENİ: Permakültür Buluşmaları-3: Kompost Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

21 Nisan 2013 Cumartesi, halka sanat projesi'nde!

Kompost Nedir? 

Nasıl kompost yaparız, nereden başlarız?

Devamı ›


 

halka sanat seminerleri 2: Sinemada Distopik Kent

Tarih : 30.11.-0001

17 Nisan-15 Mayıs 2013, halka sanat projesi'nde!

Ütopya, olası en iyiyi arama bilinciyle doğmuştur. Bunu H.G. Wells şu cümlesiyle ortaya koymaktadır: "Keşke, işte budur ütopyanın sol anahtarı."

Devamı ›


 

YENİ: PERFORMANS ATÖLYESİ

Tarih : 30.11.-0001

20 Mart 2013 Çarşamba, 19:00, halka sanat projesi'nde!

halka sanat projesi rezidans programı güncel konukları İskandinav koreograf kolektifi E.K.K.O bir performans atölyesi düzenliyor.

Devamı ›


 

YENİ: Permakültür Buluşmaları

Tarih : 30.11.-0001

23 Şubat 2013 Cumartesi halka sanat projesi’nin İstanbul Permekültür Kolektifi ile beraber gerçekleştireceği Anadolu yakasındaki ilk  Permablitz İstanbul toplantısı halka sanat projesi'nde!

Bill Mollison, Permakültür: Bir Tasarımcı El Kitabı

“Permakültür, doğal ekosistemlerin çeşitliliğine, istikrarına ve esnekliğine sahip olan tarımsal olarak üretken ekosistemlerin bilinçli tasarımı ve bakımlarının sağlanmasıdır. 

Devamı ›


 

Workshop: Çay ve Mürekkep

Tarih : 30.11.-0001

21 Kasım 2012 Çarşamba, 18:00, halka sanat projesi'nde!

halka sanat projesi rezidans sanatçısı Slobadan Dan Paich'le İkametgah Kadıköy etkinlikleri kapsamında şaşırtıcı, dinlendirici, büyüleyici bir atölye çalışması.

Devamı ›


 

Yeni Dönem 3 Şubat'ta: Temel Fotoğrafçılık

Tarih : 30.11.-0001

3 Şubat 2013 Pazar, halka sanat projesi'nde!

halka sanat projesi mekanının kapılarını 2.kez Selahattin Nizam ile Temel Fotoğrafçılık Atölyesi için açıyor. Selahattin Nizam'ın gerçekleştireceği atölyenin içeriği şöyle;

Devamı ›


 

Louise Markus'la Atık Workshop'u

Tarih : 30.11.-0001

25 Mayıs 2012 Cuma, halka sanat projesi'nde!
 
halka sanat projesi rezidans sanatçısı Louise Markus tarafından gerçekleştirilen Atık Workshop'unda katılımcılar geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak gerçek ya da hayali bir mekan, bir yer yarattılar.
Devamı ›


 

YENİ: Sinema ve Görsel Okuma Yöntemleri Atölyesi

Tarih : 30.11.-0001

5 Şubat'tan itibaren halka sanat projesi'nde!

Kültür kuramlarının önemli sahalarından biri olan kültürel çalışmalar alanında, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Övünç Meriç’in hazırladığı ve 6 hafta sürecek olan atölye boyunca katılımcılar ele alınacak filmler aracılığıyla sinemada farklı konu başlıklarına (psikanaliz, mitler, göstergebilim, feminist eleştiri vb.) eğilecek ve çağdaş anlatılar dünyasında ilginç bir yolculuğa çıkacaklar. 

Devamı ›


 

Batı Sanat Tarihi Seminerleri

Tarih : 30.11.-0001

Yrd. Doç. Dr. Esra Aliçavuşoğlu tarafından hazırlanan ve yürütülecek olan "Batı Sanat Tarihi" konulu seminerde katılımcılar, mağara sanatından başlayarak 19.yüzyıl sonuna kadar uzanan süreçte, modern öncesi batı sanatı konusunda bilgi sahibi olacaklar.

Devamı ›