Sezgisel Resim Atölyesi ve Doğal Boya Hazırlama

23 AÄŸustos 2014, Cumartesi, 13:00-16:00, halka sanat/ galeri'de!
 
Her çocukta olan yaratıcılık ve doÄŸallık çoÄŸumuzda yetiÅŸme sürecinde bastırılır. Nitekim Picasso ¨Her çocuk sanatçıdır. Mesele büyüyünce sanatçı kalabilmektedir¨ demiÅŸtir. Sezgisel resim egzersizleriyle yaratıcılığımızı serbest bırakacak ve iç dünyamızın imgelerini ortaya çıkartacağız. 
 
 
Sezgisel resimde önemli olan teknik deÄŸil insanın mükemmellik kaygısını bir kenara bırakıp kendini ifade etmesi. Bizim atölyede güzel ve çirkin, baÅŸarılı ve baÅŸarısız resim yoktur. Bugün beÄŸenmediÄŸiniz resim 3 ay sonra güzel gelebilir. Ortaya çıkan imgelerin sizin süreciniz için bir anlamı vardır. Bilinçaltımızın mesajları resimde ÅŸekil bulur. 
Sezgimizle daha iyi iletiÅŸim kurmak için müzikten yararlanacağız. SaÄŸ beyni harekete geçiren, yaratıcılığı açığa çıkaran egzersizler yapacağız. Sınırlayıcı alışkanlıkları bir kenara bırakıp hem saÄŸ hem sol elimiz ve hatta ayaklarımızla resim yapacağız! Resim yaparken aşı boyası tabir edilen doÄŸal boyaları kullanacağız ve hazırlamayı öÄŸreneceÄŸiz.
 
EĞİTMEN HAKKINDA
Mine Yapar Türkiye`de büyüdü, ODTÜ ekonomiyi bitirdikten sonra Hollanda`ya yerleÅŸti. Önceleri analitik düÅŸünceyi temel alan danışmanlık iÅŸlerinde çalıştı. Zaman içinde kiÅŸisel/duygusal geliÅŸime yönelik eÄŸitim programlarına katıldı. Kendisini ve çalışma alanını dönüÅŸtürdü. 
Mine´nin çalışma alanının 3 ekseni var: DoÄŸa, sanat ve bireysel geliÅŸim. 
Hollanda´da çevre bilinçlendirmesi uzmanı olarak çalıştı. Çevre dostu tüketici ürünleri konusunda Hollanda'da ve Türkiye´de seminerler verdi. 
 
Bedensel psikoterapi (emotional bodywork) konusunda pek çok kurs ve terapiye katılan Mine Yapar son yıllarda bireysel-spiritüel geliÅŸim ekseninde qi gong, continuum movement gibi disiplinleri öÄŸrendi ve Munay-ki inisiyasyonları aldı. 
 
Mine Yapar, sanat ekseninde renklere duyduÄŸu tutkuyu izleyerek sezgisel resime baÅŸladı ve eÄŸitimini aldı. Boyalarını doÄŸal malzemeden kendisi yapıyor. Ayrıca bitkilerle kumaÅŸ boyayan Mine bu konuda da KazdaÄŸlarında atölye çalışmaları yapıyor. 
 
EÄŸitmen: Mine Yapar
Tarih: 23 aÄŸustos 2014
Kontenjan: 8
Katılım ücreti: 120 TL
İletişim: kabinenadire@halkaartproject.net // 0216 550 29 90