Bora Eke ile Yin Yoga

halka sanat / galeri’ de, her Pazartesi Bora Eke ile 20:00–21:30 saatleri arasında Yin Yoga derslerine başlıyoruz.
Yin Yoga ile sizleri, içinizdeki hislerle onu taşıyan, aktaran bedeninizi fark etmeye ve kabul ederek kendinizi serbest bırakmaya davet ediyoruz.
Yin Yoga’yı 7’den 77’ye herkes yapabilir, tek gereken yanınızda yoga matınızı ve rahat edebileceğiniz türden giysilerinizi getirmek.


Yin Yoga Nedir?
Yin Yoga, Hatha Yoga ekolü içinde yer alan, yin (pasif) pozların ve meditasyonun ağırlıkta olduğu bir yoga stilidir; çakraların, nefes egzersizlerinin ve meditasyonun da yardımı ile yoganın spiritüel boyutlarını vurgular.
Yin Yoga kaslardan ziyade bağ dokuya odaklanan bir yoga türüdür, bu nedenle pozlarda ortalama 3-5 dakika, bazen daha uzun süre kalınarak vücuttaki derin bağ dokular ve süptil enerji kanalları harekete geçirilir. Amaç, yoga yapan kişinin bir şey yapmaktan ziyade bir şey olma halini deneyimlemesine olanak sağlamaktır.
Minimum eforla uygulandığı ve terapatik yönü yoğun olduğu için her yaştan ve seviyeden katılımcılar için uygundur. Özellikle aktif bir spor, aktif bir yoga türü veya aktif bir yaşam tarzı olan bireyler için son derece dengeleyici bir çalışmadır.

Yoga Bora
Hayattaki güzellikleri keşfetmek ve paylaşabilmek üzere yola çıktım. Kimi zaman bir savaşçı, kimi zaman da deli bir ozandım. Sakinliklerim, neşelerim ve hüzünlerim oldu. Engellerden korktuğum, engel’in kendisi olduğum zamanlar da oldu, bunları azimle aştığım anlar da.
Daha iyi bir dünya için değişime, topluluğun gücüne inandığım için 2014 yılında aynı amacı taşıyan gençlerle Anadolu Jam’e katıldım. Burada Yoga’nın hayatımın bir parçası olmasına ve bunu başka insanlarla paylaşabilmeye niyet ettim. Hemen ardından ise Türkiye’de yoga kültürünü çok güzel bir şekilde taşıyan Hariom Yoga’daki eğitimime başladım. Burada Hatha, Ashtanga, Vinyasa ve Yin Yoga derslerine katıldım. 2015 yılında Hariom Yoga Merkezi, Yin Yoga Eğitmenlik Eğitimi’ne giderek, 200 saatlik Yin Yoga Eğitmenlik eğitimini tamamladım.

Mevlâna’nın söylediğine göre nasıl bakarsak, öyle görürmüşüz.
Umut ve sevgiyle,
Bora EKE


Tek ders : 30 TL - Öğrenci : 25 TL
Aylık: 100 / Öğrenci aylık: 80
Kontenjan: 8 Kişi
*Aylık paketinizi maksimum 5 hafta içinde tamamlamanız gerekmektedir.
Tarih: Ocak ayından itibaren her Pazartesi, saat 20:00 – 21:30 arasında halka sanat / galeri’ de 
Eğitmen: Bora Eke

Adres: Caferağa Mah. Bademaltı Sok. No: 24/1 34710, Kadıköy-İstanbul
Kayıt ve bilgi için: directors@halkaartproject.net // 0541 733 42 83

 

https://www.facebook.com/events/733145620171164/