Zanaat ve Sanat: Bölünmeye Karşı Köprüler

KonuÅŸma, tekstile ait malzeme ve tekniklerin günümüzde görsel sanatlarda, tiyatroda ve el iÅŸinde kullanılmasına yönelik deneyimlerin ve düÅŸünce süreçlerinin paylaşılması üzerinedir. Tarihsel süreçten bakıldığında sanat ve zanaat, farklı niyet ve odak noktaları taşıdıkları anlarda bile birbirlerini etkileyen ve geliÅŸtiren iki alandır.
 
KonuÅŸmanın amacı, bu iki disiplin arasındaki iliÅŸkinin boyutlarını farklı deneyimler etrafında tartışmak, aralarında bir bölünme ya da hiyerarÅŸi oluÅŸturmadan köprü kurmaktır. Her biri, hem kendi içinde kuÅŸaklar arası bir aktarım nesnesi görevi görmekte, hem de ortak bir paydadan beslenmektedir. Bu yönleriyle de sınırsız bir yenilenme önerirler.
 
KonuÅŸmanın odağını dikiÅŸ, dokuma, nakış gibi tekstil temelli malzeme ve teknikler oluÅŸturmaktadır. Davetli konuÅŸmacıların her biri, çalışma alanı kapsamında, çaÄŸdaÅŸ sanatta, tekstil sanatında, tiyatroda ve tekstil temelli zanaatlarda edindikleri bilgi ve deneyim süreçleriyle bakış açılarını paylaÅŸacaklardır.
 
Davetli KonuÅŸmacılar: Semra Gür Üstüner, Dilek Yalçın Demiralp, Slobodan Dan Paich, Moderatör: Dr. Ä°pek Çankaya
 
Etkinlik dili Türkçe’dir. Sn. Paich çeviri: Öykü Demirci
*Etkinlik ücretsizdir, yer kapasitesi nedeniyle kayıt olmak gerekmektedir: atolyehalka@gmail.com // 0541 733 42 83
Etkinlik Halka Sanat ve Kültür AraÅŸtırmaları DerneÄŸi'nin ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸmektedir.
 
19 Mayıs 2018 Cumartesi, 16:00 – 18:00, halka sanat/ galeri
CaferaÄŸa Mh. Bademaltı Sk. No:24 Moda, Kadıköy