Yeni Bir Mesajınız Var! – Sözsüz İletişim Olarak Motif Geliştirme

Halka Sanat ve Kültür AraÅŸtırmaları DerneÄŸi katkılarıyla
 
Motiflerin, geleneksel dokuma sanatında ayrı bir anlamı vardır. Bu motifler sayesinde dokuma ürünleri, zanaat üretimi olmanın yanı sıra bir ifade aracı olarak da kendilerini belli eder. Bazen dilekte bulunmak bazense doÄŸrudan bir mesaj vermek için kolektif olarak geliÅŸtirilmiÅŸ olan bu motifler, yüzyıllar boyunca hayatta kaldı. Peki bugün kendimizi ifade edeceÄŸimiz bir mesaj ileten motiflere hala ihtiyacımız var mı? Kendimizi tasarımlarla ifade edebiliyor muyuz? Yeni örgülerimizle ne gibi mesajlar verebiliriz? EÄŸer bu konuları tartışmak ve göndermek istediÄŸiniz mesajları içeren yeni motifler geliÅŸtirmek isterseniz sizi bu atölyeye bekliyoruz!
Yeni Bir Mesajınız Var: Sözsüz Ä°letiÅŸim Olarak Motif GeliÅŸtirme atölyesinde, Bilge Merve AktaÅŸ eÄŸitmenliÄŸinde katılımcılarla öncelikle hangi konular hakkında iletiÅŸim kurmak istedikleri tartışacağız ve ardından konuÅŸulan konular hakkında görseller tasarlayacağız. GeliÅŸtirdiÄŸimiz tasarım motiflerimizi ise 20x20 cm ölçüsünde hep birlikte öreceÄŸiz.
 
*Atölyeye katılım ücretsizdir ve herkese açıktır. Katılımcıların temel düzeyde örgü örmeyi bilmeleri beklenmektedir. 
 
*Katılımcılar örgü için yanlarında 10 numara ÅŸiÅŸ getirebilir.
 
*Kontenjan sınırlı olduÄŸundan mutlaka kayıt yaptırmak gerekmektedir. 
 
Kayıt ve bilgi için: atolyehalka@gmail.com – 0531 897 64 05 
Aynı atölye iki ayrı gün gerçekleÅŸecektir. Her iki günden birine kayıt yaptırabilirsiniz.
 
Atölye günleri:
 1. Grup: 23 AÄŸustos Cuma,  15.00 - 18.00
 2. Grup: 25 AÄŸustos Pazar, 15.00-18.00
 
EÄŸitmen: Bilge Merve AktaÅŸ
Bilge Merve AktaÅŸ Ä°stanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans çalışmasını Koç Üniversitesi, Tasarım Teknoloji ve Toplum programında geleneksel kadın zanaatları ve tasarım düÅŸüncesi iliÅŸkisi konusunda yaptı. Tez çalışması için el örgüsü çorapları yapıcılar hareketiyle yorumladı. 2016 yılından beri Finlandiya’da bulunan Aalto Üniversitesi Tasarım bölümünde doktora çalışmasına devam etmekte. Doktora araÅŸtırmasında malzemenin düÅŸünme biçimlerimizi, zanaat yapım sürecini ve dünyayı deneyimleyiÅŸimizi aktif bir ÅŸekilde nasıl etkilelediÄŸini inceliyor. Åžimdiye kadar pek çok tasarım dersi verdi ve yayınları çeÅŸitli uluslararası platformlarda yayınlandı. 
 
Akademik çalışmalarına ÅŸu linkten (https://www.researchgate.net/profile/Bie_Aktas3lg) ulaÅŸabilir, kendisine ilham veren kiÅŸisel fotoÄŸraflarını ise ÅŸu hesaptan (https://www.instagram.com/bmaktas/?hl=en) görüntüleyebilirsiniz
 
halka sanat projesi: CaferaÄŸa Mah. Dr. Esat Işık Cad. RuÅŸenaÄŸa Sk. Moda, Kadıköy