Kate Jessop

halka sanat projesi 28 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında Londra, Birleşik Krallık'tan Kate Jessop'u ağırlıyor. 

Sanatçı sanatsal yaklaşımı ve projeleri hakkında şunları söylüyor:  “ Bir animasyon film yapımcısıyım. Çok çeşitli araçlar kullanıyorum. Bunların arasında sanatçı film ve videoları, öyküsel kısa metrajlı filmler ve tiyatro/ performans bulunmakta. Aslında illüstrasyon ve müzik geçmişi olan biri olarak, ikisi arasındaki kolajı, kompozisyonu ve ritmi kapsadığı için mükemmel bir araç olarak animasyona geçtim. Ağırlıklı olarak dijital kolaj kullanıyorum. Geleneksel animasyonu kapsayacak şekilde After Effects programıyla stop-motion, dijital çizim ve buluntu görüntüler gibi şeyler kullanıyorum.
 
 
Film yapmaya kendi yayınladıkları kitapların şiirsel adaptasyonlarını sipariş eden Manchester’daki Comma Film’le çalışmaya başladıktan sonra başladım (https://vimeo.com/62641536). Şu anda Londra’da yaşamaktayım. Reykjavik, Berlin ve Manchester Metropolitan Üniversitesi’nde rezidans sanatçısı oldum. Bu yerlerde rezidans atmosferinin bir parçası olarak kendimi geliştirdim, uluslar arası bir topluluğa ve yetenek değişim programına dahil oldum. Ürettiğim işler hem bir film festivalinde hem de galeri bağlamında gösterilebilir. Uluslar arası olarak yüzlerce gösterimlerim oldu. Bu festviallerden bazıları Viyana’daki Tricky Women animasyon festivali, Londra’daki Raindance, Kerry Baldry’nin sanatçıların film ve videolarının bir dakikalık versiyonlarının sunulduğu One Minute.
 
Animasyon üretmenin dışında yarı zamanlı olarak Kingston’daki bir sanat okulunda animasyon yapmayı öğretiyorum. Zaman zaman hala seslerle çalışıyorum, bazı işlerimin ses tasarımını yapmıştım, fakat son zamanlarda bu konuyla ilgili biriyle işbirliği yapıyorum. Aynı zamanda film programcılığıyla da ilgilendim,  Manchester’daki Girls on Film kolektifini kurdum, bu kolektif daha sonra Ladyfest ve Birds Eye View gibi daha geniş festivallerle işbirliği yaptı. 
 
Rezidans sürecimde Ada Lovelace, Alice Guy-Blaché ve Delia Derbyshire gibi teknolojinin erken (çoğunlukla tanınmamış) kadın öncülerine adanmış bir animasyon yapmak istiyorum. Lovelace dünyanın ilk bilgisayar programcılarından biri olarak düşünülüyor. Onun Analitik Motor (Analytical Engine) ile olan işi günümüzde bilgisayarın erken bir formu, keşifleri ise modern bilgisayar ve programların bir şablonu olarak tanınıyor. Guy-Blaché on dokuzuncu yüzyıl sonlarında yaşamış Fransız bir film yapımcısı. Yalnızca ilk bilinen kadın yönetmenlerden değil, aynı zamanda öyküsel kurgunun da ilk yönetmenlerinden birisi. Erken hareketli resmin çok az bilinen öncülerinden, kendi stüdyosunu kurmuş ve yüzlerce prodüksiyon üstüne çalışmıştır. Derbyshire elektronik müziğin öncülerinden biri, hayattayken değil de öldükten sonra daha çok övgü almıştır. Kayıt stüdyolarında iş ararken, ona kadınları işe almadıkları söylenmiştir. Daha sonra BBC’ye katılarak bir öncü veya Radyofonik Atölye olmuş, bir elektronik müzik jenerasyonuna ilham vermiştir.
 
Bu teknoloji öncülerine övgüm onların işleri ve pratiklerini onların sanatlarının objelerini kullanarak, her bir bölüm için kadının portresiyle sonlanarak yaratacağım animasyon yoluyla olacak. Bu, kamera karşısında nesnelerin canlandığı ve daha sonra After Effects ile bir araya getirildiği karışık teknik kullanılan bir iş olacak. Örneğin, Alice Guy-Blaché için kamera karşısında canlanması için film makarası ve film şeridi dişlisi toplayacağım. Ada Lovelace için eski bilgisayar parçaları ve devre kartları toplayarak, onları animasyon haline getireceğim.  Sahneler soyut bir şekilde başlayacak, yavaş yavaş canlanacaklar ve yansıttığı etkinliğin bir resmini çizecek, o kadınların bir portresinin biçimini alan nesnelerle sonlanacak. "