Paola Estrella

halka sanat projesi 7-21 Ağustos tarihleri arasında  Mexico City'den Paola Estrella'yı konuk ediyor. Sanatçı halka sanat/ rezidans'ta geliştireceği projesi hakkında şunları söylüyor:

" Bu proje yakınlık ve samiyiyet biçimlerine odaklanan ve sosyal medya ile teknolojinin iletişimimizde nasıl rol aldığı hakkında bir araştırmadır. Çalışma, neyi paylaşıp neyi kendimize saklamaya karar verdiğimizi, neyi eleştirdiğimizi ve internet unsurunun (bütün türevleriyle) bizi günden güne daha fazla röntgenciliğe itmesi, başka insanların hayatlarına bağlanıp izleyici olma ihtimali gibi konuları kapsıyor.

Derinlemesine incelediğimizde, insanların gerçek hayatlarında paylaşmadığı fikirleri anonim olarak paylaşmayı amaçladığı bir dijital platform oluşturmaya başladım. (redenigma.me) Bu alanın

 

amacı insanların kendilerini rahatçı ifade etmeye teşvik etmek, ne söylemek isterlerse söylemeleri, aynı zamanda – okuyucular içinde – başkalarının özünde dijital olmayan ve yalnızca keyif için paylaşılan fikirleri, sırları, takıntıları ve şikayetlerini anlamak. 

Rezidansta, bu platformda içerikle alakalı paylaşılan gönderilerle alakalı görüntüler yaratacağım. Anonim olarak veya izleyici olarak değil, bir teşhirci olarak Türk kültüründen seçtiğim nesneler üzerinden çalışacağım ve bunlarla bedenimi temel unsur olarak kullanarak fiziksel ilişki kuracağım."