Susanne Irene Fjørtoft & Franzisca Siegrist
halka sanat projesi 5-19 Haziran 2013 tarihleri arasında, Norveç, Bergen’den Susanne Irene Fjørtoft ve Franzisca Siegrist’ı ağırlıyor.
European Cultural Foundation (ECF)'in nazik katkılarıyla İstanbul'a gelen sanatçılar projelerini şöyle tanımlıyorlar:
"ZAMAN bizler için, yani sadece işimizdeki tüm tema için değil, ama sezgiyle ve hareket, hız, ritim, tekrar ve süreklilikle keşfettiğimiz bir biçim. Onu semboller, toplum ve kendi deneyimlerimizle bağlantılı farklı başlıkları ele alarak keşfediyoruz."
Susanne ve Franzisca zaman kendi yaşamlarında ne ifade eder hakkında kişisel gözlemleri topluyor. İşin altında yatan keşfin çoğu bu deneyimlerden alınıyor ve çağdaş kültür üstüne kişisel bir düşüncede birleştirilecektir. İçinde yaşadığımız hangi toplum? Zamanımızı nasıl harcıyoruz ve farkında olmadan her gün hangi ölçütleri takip ediyoruz?
“ Evrensel zaman olmadığından beri, şu an evrensel diye bir şey yok ve evrensel eşzamanlılık da.” Sketchwork On Time ( Zaman Üzerine Eskiz Çalışması) bir yıllık bir keşif ve enstalasyon, çizim, performans ve video gibi farklı sanat biçimlerini bir araya getirdiğimiz bir sergide sona erecek. Artık keşfetmeye ZAMAN(TIME)ımızın olmadığı şimdiye kadar, son birkaç yıldır topladığımız düşünceler, fikriler ve eskizler bağlamında ve onların genişlemesi bağlamında derinlemesine bir çalışma olacak. Kasım 2012’de Vestfossen / Norveç’te iki haftalık bir rezidans programıyla 2013 kışında bir performans-sergiyi amaçlayan bu projeye başladık. Bu zamana kadar eskizlerimizin bir devamı olarak odağımızı yalnızca eylem yerine tüm odayı ve davet ettiğimiz izleyicilerin de içinde olduğu durumu saracak şekilde genişletmeye karar verdik. İzleyicinin umduğundan farklı bir sosyal bağlam ve izleyenler olarak daha fazla nereye dahil olduklarını değiştirerek sergi alanını yeniden şekillendireceğiz. Oda, sadece hislerle deneyimlenen bir yer değil, aynı zamanda izleyenler arasındaki sosyal bağıntı ve iletişimle de deneyimlenebilen bir durum olacak. Bunu başarmak için, yapacağımız araştırma için sosyal durumlar yaratacak çoğu içe dönük ve dışa dönük mevcudiyet ve uzaysal enstalasyonlar yapacağız.