Maria Teresa Gonzalez

halka sanat projesi 15 Ocak-15 Nisan 2014 tarihleri arasında Venezuela, Caracas’tan Maria Teresa Gonzalez’i ağırlıyor. Sanatçı fani, terkedilmiş ve unutulmuşu sürekli arayarak, kaybetme ve yer değiştirme konularını keşfetmekle ilgileniyor. 
 
 
Bunu “Kaybolmuş ya da yok olmuşu telafi etmeye çalışmak için sarf edilen bir çaba, ama içimizde bir düş olarak varlığını sürdüren; geleceğin  gerçekleri üzerinde doğrudan etkisi olmuş olabilecek şimdinin ihtiyaçlarının belirlediği geçmişin düşleri” olarak niteliyor. Bu takıntılı arayışta,  şuurlu ve şuursuz, gerçek ve gerçek dışı arasındaki sınırları bulanıklaştırarak, kaybetme kavramını üstü kapalılık ve duygusallıkla, doğasını güçlü bir şekilde kendisiyle çeliştirerek gösteriyor. 
 
Sanatçı projesi hakkında şu açıklamayı yapıyor: “Tarihinde ilk kez olmak üzere son 10 yılda bu kadar güçlü bir göç hareketinden muzdarip bir ülkeden, Venezula’dan biri olarak, devam eden araştırmamda göç sürecinde fiziksel ve duygusal olarak bizlerin insanlar olarak yüzleştiği geçicilik, kaybetmek ve yer değiştirmeyi keşfetmekteyim. “Hiçbir Yer” isimli son sergimde kanatlı hayvanları insanlık durumlarından yer değiştirmeyle yüzleşme amacıyla işledim.  Gerçekçi olmayan ve bilinçaltı bakış açımla geçiciliğin doğasını keşfetmeyi hep arzulayarak, göç süreçlerinde insanların aksine, hep kökenlerine dönen, kanatlı hayvanları kullandım. Yüzyıllar boyunca milyonlarca farklı insanın sürekli gidiş ve gelişlerini yaşamış ve çok farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir şehir olarak İstanbul’un, tamamıyla yeni ve farklı bir içerikle araştırmama devam etmemi sağlayacak yeni öğeleri bulmamda mükemmel bir tetikleyici olduğuna inanıyorum.”