İçimdeki Deniz

21-26 Şubat 2014, 13:00-19:00, halka sanat/ galeri'de! 
Açılış: 21 Şubat 2014 Cuma, 19:00
 
Yabancı bir şehre geldiğimde, her zaman bu yerdeki biricik detayları bulmaya çalışırım: Sanırım bu, İstanbul için  Boğaz'dır. Denizi izleyerek saatler geçirdim; ve bence bu, megakent'in ruhu, enerjinin özü ve aynı zamanda büyük şehir yaşamının bir aynası gibi. 
 
Projemin ana fikri gerçek denizi değil içimizdeki denizi resmetmek- bu, içimizde ne kadar karmaşık olduğumuzu, yüzeyin altından ışığa baksak bile, içimizde ne kadar büyük bir derinlik olduğunu göstermek için bir girişim: düşünceler, deneyimler, çelişkili hisler; o bizim bilindışımız. Benim için, bu proje kendi içime psikolojik bir dalış; ekstra kullandığım renklerle kendimi ifade ettim. Ve deniz biraz durağan, özgün bir şey: O her zaman değişir fakat içimizde tek parçadır. Bu özelliği severim, dış görünüş ve içimiz arasındaki birbirine sonsuz bağlı olma durumunu, ve burada insan yaşamıyla biraz paralellik görüyorum.
Ve burada projemin bir başka parçasına başladım, "İstanbul detayları", gündelik yaşamla ilgili bir seri: Moda'nın kedileri, Türk kahvesi ve çay.  İnanıyorum ki bazı şeyler bizi çok iyi karakterize edebilir, bu bilinçdışımızın bir sesi gibidir. Dolayısıyla bu işler deniz ve onun etrafındaki detaylar hakkındadır.