Doğu'nun Yüzleri

Doğu Çankaya özel seçkisi halka sanat galeri'de!

 “Doğu’nun Yüzleri” Nisan 2013’te Doğu Çankaya ile Alper Hasanoğlu’nun ortaklaşa geliştirdikleri kitap-sergi projesi kapsamında ilk kez Teşvikiye Galeri/Miz’de sergilenmiş olan Doğu Çankaya’nın yağlıboya resimlerinden derlenen bir seçkidir.  
Orijinal proje kapsamında Alper Hasanoğlu’nun Radikal Gazetesinde yayınlanmış yazılarından bir derleme olan “İlişkilerin Günlük Hayatı” adlı kitabı Doğu Çankaya tarafından resimlenmiş ve aynı bağlamda sanatçı tarafından “Günlük Hayat Portreleri” adlı bir seri oluşturulmuştur.
 
Doğu Çankaya (1968) yirmi yıllık tıp doktoru, kırk yıllık ressamdır.İlk kişisel sergisini 1993 yılında Ankara Galeri Dam’da gerçekleştirdi. Bodrum Devlet Hastanesi’nde Su Altı Hastalıkları ve Hiperbarik Tıp alanında çalıştığı 1996 -2000 döneminde İlhan Berk’le tanıştı ve çalışmaları için destek gördü. 2000 yılında İstanbul’a döndükten sonra Moda’da ikinci atölyesini açtı. Çalışmalarına halen İstanbul ve 2010 yılından beri Bodrum’daki atölyelerinde devam etmektedir.
 
Resmin dışında üç boyutlu resim-yerleştirmeler, heykel, mekanik-düzenlemelerle, nesne-ışık düzenlemeleri ile uğraşır. Her türlü malzemeyi, buluntuyu, dönüştürülmüşü, yeniden keşifleri sever. 
Üretimlerini paylaşmaya 2010 yılından beri hız vermiştir. 2010-2013 döneminde biri Bodrum Dibeklihan’da diğerleri İstanbul’da olmak üzere dört kişisel sergi açmış, Psikiyatr Alper Hasanoğlu ile ortak bir kitap-sergi projesi geliştirmiştir. Halen Terapia dergisini resimlemektedir. Contemporary İstanbul 2013’e üç resim ve bir heykel çalışmasıyla davet edilmiştir. Elliye yakın resmi özel koleksiyonlarda yer almaktadır.